Madrid

Rajoy: "Estem actuant amb proporcionalitat després del que hem vist a Catalunya"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajo, que ja va dir que faria el que fes falta per impedir el referèndum, ha dit que és una "reacció proporcionada". 

"Estaven avisats, sabien que el referèndum no es podia fer perquè és liquidar la sobirania nacional. Demano una rectificació."

Ha estat a la sessió de control a l'executiu que s'ha fet al Congrés dels Diputats, una sessió l'operació a gran escala de la Guàrdia Civil a diverses conselleries i seus de la Generalitat ha irromptut amb força.

Un dels moments més tensos s'ha produït arran de la pregunta del diputat d'Esquerra Gabriel Rufián, que ha etzibat a Rajoy:

"Avui tot ha canviat."

"Li demano i li exigeixo que tregui les seves mans brutes de les institucions catalanes."

"Li demano i exigeixo que deixi de fer-ho amb nocturnitat i traïdoria."

El president espanyol li ha respost que l'operació s'ha fet per decisió del jutge i ha recordat a Rufián:

"Ni sap ni té cap interès a saber què és l'estat de dret. Aquesta és una operació que s'ha fet per decisió del jutge i qualsevol demòcrata, no sé si vostè ho és, té l'obligació de complir el que digui un dels tres poders de l'estat. És una operació judicial que es fa per garantir que es compleix la llei."

Rajoy també ha demanat a Rufián que "s'acabin les amenaces contra els alcaldes perquè són atemptats contra els drets individuals de les persones".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut