Madrid

Rufián a Rajoy sobre el 21D: "Es comportaran com a carcellers o com a demòcrates?"

El diputat d'ERC posa en dubte que el govern espanyol accepti els resultats de les eleccions del 21 de desembre i el president espanyol exigeix al nou govern que compleixi la llei

RedaccióActualitzat

Catalunya ha tornat a estar present a la sessió de control a l'executiu espanyol al Congrés. El diputat d'Esquerra Gabriel Rufián ha posat en dubte que el govern espanyol accepti els resultats de les eleccions del 21 de desembre i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avisat ERC que si guanya les eleccions haurà de respectar la legalitat i els drets de les minories.

Rufián ha demanat així a Rajoy que respecti els resultats de les urnes si guanya l'independentisme i li ha etzibat:

"Si guanyem, no veurem la senyora De Cospedal cridant a files l'exèrcit? Si guanyem, no veurem la policia donant cops de porra a la gent que vol votar ni veurem un ferri amb la cara d'un Piolín al port de Barcelona? Es comportaran com a carcellers o com a demòcrates?"

Rajoy li ha respost que qui haurà d'assumir la llei espanyola és ERC:

"Si vostès guanyen les eleccions només ha de fer una cosa: governar. Respectar la legislació en vigor, respectar els drets de les minories en el supòsit que vostès guanyin i no perjudicar l'economia dels ciutadans de Catalunya. I punt. I ens quedem tots tranquils."

Rajoy retreu també als republicans que es presentin a unes eleccions que consideren il·legítimes.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut