Madrid

Rubalcaba reconeix que les relacions entre Catalunya i l'Estat passen per moments "delicats"

El nou vicepresident i portaveu del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reconegut que les relacions entre Catalunya i el govern de José Luis Rodríguez Zapatero passen per moments "delicats" però ha afegit que veu "superables" aquestes diferències. Rubalcaba s'ha expressat així en la seva primera compareixença com a portaveu del govern espanyol i ha volgut deixar clar que l'atenció de l'executiu espanyol a Catalunya no "depèn del nombre de ministres catalans o del PSC que s'asseguin al Consell de Ministres".

Actualitzat
El nou portaveu del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha mostrat convençut que les diferències entre l'executiu a què pertany i el govern català se superaran, però ha volgut deixar clar que en aquests moments les relacions passen per una situació "delicada".

Preguntat pel fet que hi hagi un ministre menys del PSC -amb la sortida de Celestino Corbacho, que ha deixat la cartera de Treball i Immigració per ser número tres a les llistes del PSC per a les eleccions al Parlament-, Rubalcaba ha volgut recalcar que l'atenció del govern de Zapatero a Catalunya no depèn del nombre de ministres catalans i ha afegit que es continuaran abordant els temes que hi ha a l'agenda. Rubalcaba ha dit que si algú pensa que la relació entre el govern espanyol i Catalunya depèn del nombre de ministres, "és que no coneix Zapatero, ni la voluntat del govern, ni sap com funciona" i s'ha mostrat contrari a aquestes interpretacions, que ha qualificat de "territorials".

Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha pronunciat així aquest divendres en una compareixença en què s'ha estrenat com a portaveu, assegurant que l'objectiu d'aquest nou executiu és treballar per la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball garantint la cohesió social. Rubalcaba ha agafat així el relleu de María Teresa Fernández De la Vega, que aquest dijous va abandonar la cartera de la vicepresidència després de la crisi de govern que Zapatero va anunciar dimecres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut