Madrid

Rubalcaba obre la porta a tocar la Constitució per acostar-se al model federal

"Els socialistes estem disposats a posar-nos d'acord en un model que avanci en l'estat autonòmic en direcció federal", ha afirmat, i si després aquest model "no hi encaixa caldrà modificar la Constitució", ha dit el secretari general del PSOE, que d'aquesta manera ha obert la porta per primera vegada a modificar la Carta Magna.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha mogut fitxa i per primera vegada s'ha mostrat disposat a modificar la Constitució. "No és immutable", ha dit. "Els socialistes estem disposats a posar-nos d'acord en un model que avanci en l'estat autonòmic en direcció federal", ha afirmat, i si després aquest model "no hi encaixa caldrà modificar la Constitució", ha dit.

Segons el líder dels socialistes espanyols, entre Catalunya i Espanya "s'ha anat creant una fractura" que "cal corregir políticament", i ha admès que probablement això "exigirà revisar algunes coses". "El que hauria de ser immutable és el consens constitucional, aquesta és la clau: que ens posem d'acord", ha recalcat Rubalcaba a la cadena Ser.

Per Rubalcaba, el model federal "té mecanismes de cooperació més clars" entre els territoris i, a més, "s'hi respecten les singularitats de cada comunitat".

Que digui si vol trencar

Rubalcaba, que ja té coll avall que Artur Mas convocarà eleccions anticipades a Catalunya, li ha demanat al president català que digui clarament si vol trencar amb Espanya. Pel cap de l'oposició, és "fonamental" saber-ho, ja que "no és el mateix asseure's a parlar amb algú que vol conviure amb tu que amb algú que se'n vol anar".

Respecte del PSC, Alfredo Pérez Rubalcaba ha assegurat que "és evident" que "no és un partit sobiranista ni vol la independència de Catalunya", unes declaracions que arriben després que el líder dels socialistes catalans s'ha mostrat obert a la celebració d'un referèndum.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut