Alcalá de Henares / Castelldefels

Rubalcaba i Rajoy comencen la campanya presentant-se com la millor opció contra la crisi

Els dos principals candidats a presidir el govern espanyol després de les eleccions del 20 de novembre, Alfredo Pérez Rubalcaba i Mariano Rajoy, han coincidit a presentar-se davant l'electorat com la millor opció per fer front a la crisi en els seus respectius mítings d'inici de campanya.

Actualitzat
El candidat socialista ha triat la població madrilenya d'Alcalá de Henares per obrir la campanya electoral. Amb l'objectiu de capgirar els sondejos que pronostiquen una victòria del PP per àmplia majoria, Alfredo Pérez Rubalcaba ha triat el lema "Lluita pel que vols" i, davant de 3.000 persones, ha anunciat que durant aquests quinze dies parlarà clar, sense embuts ni mentides.

Rubalcaba ha assegurat que caldrà esforçar-se per crear llocs de treball, que ha considerat l'única manera de sortir de la crisi, i, durant el seu discurs, ha posat èmfasi a distingir el model socialista de "solidaritat" amb l'"egoisme social" que propugna el PP, i a defensar encesament la salut i l'ensenyament públics.

El candidat del PSOE ha fet una crida als militants i els simpatitzants socialistes per "córrer més que el PP en la recta final" de la campanya: "Hem entrat en la recta final i no us enganyaré, anem per darrere, però tots sabem que l'important no és com s'entra a la recta sinó a la meta i que per guanyar cal córrer més en la recta".

Per la seva banda, el candidat del PP ha començat la campanya a Castelldefels donant suport al candidat per Barcelona, Jorge Fernández Díaz. Rajoy, que ha estat rebut amb crits de "president" per part dels simpatitzants, s'ha definit com a bon coneixedor de Catalunya i s'ha mostrat convençut que el Partit Popular hi obtindrà els millors resultats de la seva història.

Rajoy, gran favorit de cara al 20-N, ha proclamat el PP com el canvi "urgent" de persones i de polítiques que necessita Espanya per afrontar la recuperació econòmica i crear riquesa i feina. El candidat popular creu que, davant de la situació "d'urgència nacional" que travessa Espanya, cal un govern fort, que no divideixi, que actuï amb valentia i digui la veritat.

En un pavelló on s'han concentrat uns 2.000 simpatitzants, Rajoy ha advertit que en aquestes eleccions el que està en joc és si Espanya segueix com fins ara o, al contrari, obté un govern amb uns objectius marcats que ajudi "a veure la llum al final del túnel". El candidat del PP ha retret al PSOE que "no ha dit la veritat als espanyols, no ha sabut gestionar l'economia i no es mereix una nova oportunitat", i també ha lamentat que a l'actual govern li faltés patriotisme per acceptar les propostes de l'oposició.
Anar al contingut