Barcelona

Rubalcaba garanteix la seguretat del papa tot i la pèrdua del dossier

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha garantit la seguretat del pontífex, tot i la pèrdua dels papers sobre el dispositiu de seguretat, que han aparegut al carrer. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rubalcaba ha explicat que després del robatori del dossier ja s'han canviat tots els detalls que contenia. "Tenim un pla perfectament comprovat i garantit", ha afirmat Rubalcaba. Des de la delegació del govern també s'ha assegurat que els documents trobats al carrer no comprometen el dispositiu muntat. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha qualificat la pèrdua dels documents de negligència.

Actualitzat
El vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que la seguretat està "garantida" per la visita del papa Benet XVI a Espanya. Això, tot i la documentació que un veí de Barcelona ha trobat al carrer. Rubalcaba ha explicat que tots els detalls que contenia el dossier s'han modificat, i ha afegit que el pontífex estarà acompanyat "en tot moment" pel govern espanyol durant el seu viatge.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha manifestat que la troballa de documents per un veí és el resultat d'"un acte de negligència". Tura ha reconegut que "si les dades passen a altres persones i són conegudes per molts, la seguretat disminueix". No obstant això, la consellera ha destacat que es tracta de documents de l'octubre, que no parlen de "la situació i l'operatiu", de manera que no afectaran la seguretat del dispositiu de la visita papal.

Tura també ha valorat positivament que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, hagi explicat que era informació dels cossos de seguretat espanyols. La delegació del govern, per la seva banda, ha informat que la pèrdua d'aquests documents ja es va notificar fa un mes.

No canviaran el dispositiu de seguretat

Fonts dels Mossos d'Esquadra han assegurat que ara "analitzaran i estudiaran" el cas. De moment, però, ja han avançat, juntament amb fonts de la policia espanyola, que no tenen previst canviar l'operatiu de seguretat. A més, afirmen que els papers perduts no són rellevants.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut