Madrid

Rubalcaba diu que la prioritat de l'Estat és evitar que ETA atempti i participi en política

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que l'objectiu de l'estat espanyol és que "ETA no actuï, que no cometi atemptats, i impedir que faci política". Aquest era el comentari del ministre en ser preguntat per les detencions dels dos dirigents de Batasuna Pernando Barrena i Patxi Urrutia. Rubalcaba ha anunciat que, tancat el termini per presentar candidatures a les properes eleccions del 9 de març, no s'ha detectat "cap agrupació electoral que permeti camuflar l'esquerra abertzale i que no condemni la violència".

Actualitzat
El titular d'Interior ha afirmat que la policia està buscant l'assessor de la formació il·legalitzada, Unai Fano, a qui també es va intentar detenir juntament amb Barrena i Urrutia. Rubalcaba ha sentenciat que la banda terrorista és una organització que pretén imposar uns determinats objectius a través de la violència" i, a través d'aquesta, "l'Estat no tolera que s'imposi res".

Presentació de candidatures

Exhaurit el termini per presentar les candidatures que podran participar en les pròximes eleccions, Rubalcaba ha assegurat que no n'hi ha cap de sospitosa. El ministre creu que els dirigents de l'esquerra abertzale demanaran el vot nul o en blanc en les properes eleccions, fet que indica que intueixen "una suspensió".

Pizarro ha d'estudiar Història d'Espanya

Alfredo Pérez Rubalcaba ha respost a les declaracions del número 2 a les llistes del PP a Madrid, Manuel Pizarro. Ha recomanat a l'expresident d'Endesa que "s'estudiï la Historia d'Espanya" i faci "un curs elemental de Dret". Les seves paraules són un "disbarat jurídic".

Manuel Pizarro va dir, en referència a ANV i EHAK, que "som l'únic país que dóna diners públics a terroristes. No conec res més tonto a la vida que pagar qui et mata". Segons el ministre, "no se m'acut pitjor forma d'entrar en política que utilitzar les víctimes".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut