Madrid

Rubalcaba diu que és impossible identificar els cossos del Valle de los Caídos

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit al Congrés que és "pràcticament impossible" identificar els cossos que hi ha enterrats al Valle de los Caídos i que encara no ho han estat. Després que onze famílies ho demanessin, un estudi forense ha conclòs que identificar les restes seria d'una complexitat extrema perquè, després de tants anys, els ossos estan barrejats i malmesos per les filtracions d'aigua que hi ha al monument.

Actualitzat
Al Valle de los Caídos no hi haurà exhumació. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ho ha anunciat al Congrés després que onze famílies que hi tenen parents enterrats li ho demanessin.

L'informe forense encarregat per l'executiu espanyol ha determinat que la identificació de les restes que encara no han estat identificades és d'una "complexitat extrema". Després de tants anys, els ossos estan barrejats i malmesos per les filtracions d'aigua.

Al Valle de los Caídos hi ha 33.846 cossos, sobretot de presoners republicans que van morir construint aquest monument on està enterrat el dictador Francisco Franco i el fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera.

Rubalcaba ha recordat que al Valle de los Caídos hi ha cossos d'"un bàndol de la Guerra Civil i de l'altre" procedents de 491 trasllats que es van fer entre el 1959 i el 1983. S'han identificat més de 21.000 cossos, però n'hi ha 12.000 que figuren com a desconeguts.

Aquesta tarda, el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, es trobarà amb les famílies afectades per ensenyar-los l'informe forense i explicar-los la decisió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut