Alfredo Pérez Rubalcaba, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. (Foto: EFE)
Alfredo Pérez Rubalcaba, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. (Foto: EFE)
Barcelona

Rubalcaba diu que els EUA haurien espiat Zapatero i Rajoy

"Un se sent molt malament quan un aliat l'enganya", ha dit el secretari general del PSOE, que ha remarcat que "si es confirma seria gravíssim".

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha indicat que l'espionatge dels EUA al govern espanyol hauria afectat tant els gabinets de Zapatero com el de Rajoy. Rubalcaba ha apuntat que el cas d'escoltes massives de l'NSA de l'administració Obama haurien afectat també Espanya i els seus màxims dirigents, en la línia de la informació que aquest divendres ha publicat el diari "El País". 

Rubalcaba ha optat per la prudència i ha subratllat: "Ho dic tot en condicional." Però ha considerat que "si es confirma seria gravíssim". I ha afegit: "Un se sent molt malament quan un aliat l'enganya".

Aquestes declaracions les ha fet en la roda de premsa posterior a la trobada que ha mantingut, juntament amb el líder del PSC, Pere Navarro, amb el president Mas per presentar-li la proposta de tercera via dels socialistes. Sobre aquest punt, Rubalcaba ha parlat de votar, però per fer-ho sobre la reforma de la Constitució i "no per trencar la relació entre Espanya i Catalunya".

Els socialistes han reiterat al president de la Generalitat la seva aposta, que passaria per oblidar-se de la consulta independentista i dialogar amb Madrid per crear un marc que permeti la convivència de Catalunya dins l'Estat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut