Madrid

Rubalcaba diu que els detinguts a França subministraven dades als comandos per fer atemptats

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha qualificat d'important l'operació que ha permès la detenció de dos presumptes membres d'ETA perquè es dedicaven a subministrar dades als comandos per fer atemptats. El ministre de l'Interior ha dit que, encara que la investigació no està tancada i falta analitzar diverses dades, no veu probable que els mateixos activistes haguessin col·laborat en l'atemptat d'ETA de la setmana passada, que va acabar amb la vida de l'inspector Eduardo Puelles, a Arrigorriaga.

Actualitzat
En declaracions al Congrés, Pérez Rubalcaba ha confirmat que Javier Arruabarrena Carlos és el responsable de l"aparell" d'informació d'ETA i que Ohiane Garmendia Marín formava part d'aquest mateix equip encarregat de facilitar a ETA les dades per cometre els atemptats.

Segons ha explicat, l'operació que ha permès les dues detencions s'ha fet amb la col·laboració de la Guàrdia Civil i no estava tancada aquest matí. A més, encara no s'havia analitzat el material informàtic ja que es necessita "una mica de temps" per "obrir" els ordinadors confiscats, però en qualsevol cas, s'ha mostrat convençut que "d'informació n'hi haurà".

Preguntat si els ara detinguts podrien haver facilitat informació per a l'assassinat d'Eduardo Puelles, el ministre ha contestat que caldrà esperar a recopilar totes les dades però, encara que no es pot descartar cap hipòtesi, no ho veu probable.

Finalment, Rubalcaba s'ha felicitat per la marxa de la col·laboració hispanofrancesa contra el terrorisme, que "marxa molt bé", i ha agraït a les autoritats franceses el seu suport. "Culmina una setmana d'èxits policials que demostra que les forces i cossos de seguretat de l'Estat estan treballant dia a dia", ha declarat, recordant les altres dues operacions policials contra ETA fetes aquesta setmana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut