Alfredo Pérez Rubalcaba, durant un acte dels socialistes càntabres per Cap d'Any a Santander. (Foto: EFE)
Alfredo Pérez Rubalcaba, durant un acte dels socialistes càntabres per Cap d'Any a Santander. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba demana a Posada que obri la reforma territorial al Congrés

En una carta enviada a Posada, el líder del PSOE li demana encetar el diàleg en una ponència parlamentària. La iniciativa arriba després de la reunió amb el PSC per intentar esquivar el "no" del PP a una Constitució en clau federal.

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat al president del Congrés, Jesús Posada, que obri el debat sobre la reforma territorial a la cambra baixa. Després de la reunió amb el líder del PSC, Pere Navarro, Rubalcaba, en una carta enviada divendres passat, li ha traslladat la "proposta de creació d'un òrgan parlamentari pel diàleg sobre la renovació del model territorial". Aquesta és la manera com els socialistes volen esquivar la negativa de la majoria absoluta del PP a reformar la Constitució en clau federal.

Rubalcaba, com a president del grup parlamentari dels socialistes, ha indicat a Posada que el Congrés "és el lloc idoni per propiciar un gran consens que actualitzaria el que es va assolir fa 35 anys" amb la Carta Magna, i que el mateix president d'aquesta cambra hauria de ser qui impulsés "el diàleg imprescindible", "d'acord amb els grups".

Cal recordar que el passat 7 de gener, coincidint amb la represa de l'activitat política després de les vacances de Nadal i el discurs per fer balanç del president Mas, Rubalcaba i Navarro van trobar-se a Barcelona per mirar d'encarrilar una alternativa al procés sobiranista, el que es coneix com la tercera via. No obstant, la trobada va concloure amb un únic anunci: la creació d'un comitè de coordinació per avançar cap al model federal.

Anar al contingut