El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. (Foto: EFE)
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba defensa Navarro: "Treballa perquè Catalunya no marxi d'Espanya"

El secretari general del PSOE -que dilluns no va voler fer declaracions sobre la cimera pel dret a decidir- ha donat suport a l'actuació del primer secretari del PSC, que hi va participar, perquè hi va rebutjar la possibilitat d'una Catalunya independent i va reclamar una altra cimera centrada en l'ocupació.

RedaccióActualitzat
Alfredo Pérez Rubalcaba ha donat suport a Pere Navarro i l'actuació que va tenir en la cimera sobre el dret de decidir. El secretari general del PSOE ha defensat el líder del PSC perquè durant la trobada va rebutjar la possibilitat d'una Catalunya independent i va reclamar una altra cimera, però centrada a parlar de com crear ocupació.

Rubalcaba, que dilluns no va voler referir-se a la cimera al palau de la Generalitat ni a la participació del PSC, ha declarat en una entrevista a la Cadena Ser que va parlar amb Navarro a la nit i que el líder del PSC li va explicar que durant la reunió la posició dels socialistes catalans va ser que "aquesta no és la cimera que Catalunya necessita". A més, ha afegit que Navarro va exposar-hi que Catalunya "té un problema de crisi econòmica i d'atur" i que era d'això del que haurien de parlar els partits polítics.

Segons el líder del PSOE, Navarro va dir al president de la Generalitat, Artur Mas, que si "pensa anar posant pistes en la línia de l'independentisme, el PSC no hi serà ni un metre més".

Just abans de la cimera, l'exministra i cap de llista del PSC per Barcelona, Carme Chacón, s'havia dirigit a Navarro a través d'una carta oberta publicada en diversos mitjans de comunicació, en què demanava al líder del PSC que no acudís a la cita i se situés no al costat, sinó "davant" de Mas per enfrontar-s'hi.

Preguntat per la postura de Chacón, Rubalcaba ha respost que tant Navarro com ell són de la mateixa opinió, i que era justament el que va dir el líder del PSC en la cimera sobre el dret a decidir.

El secretari general del PSOE ha reconegut que el PSC sí que dóna suport a la convocatòria d'una consulta sobre la independència a Catalunya, a la qual ells s'oposen, però ha indicat que tots dos estan "en desacord que Catalunya marxi d'Espanya". I ha conclòs amb una lloança a Navarro perquè "està treballant per evitar-ho".
Anar al contingut