Madrid/Catalunya

Rubalcaba critica que mentre el PP recollia firmes els altres partits treballaven per un text constitucional

Les reaccions socialistes a la presentació del recurs d'insconstitucionalitat contra l'Estatut per part del Partit Popular no s'han fet esperar. Des del PSOE, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que mentre el PP recollia firmes contra l'Estatut la resta de partits "treballaven" per aconseguir un text constitucional. Per part dels socialistes catalans, la vicepresidenta del Congrés, Carme Chacón, ha afirmat que l'acció del PP és "una altra mostra del poc respecte que el partit té per la voluntat dels ciutadans catalans" i del seu "menyspreu cap a l'Espanya plural".

Actualitzat

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha expressat l'opinió del PSOE respecte a la presentació del recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut per part del PP. Rubalcaba ha recriminat als populars que mentre ells recollien firmes al carrer contra el text, la resta de grups parlamentaris treballaven per aconseguir un nou Estatut "plenament constitucional". Rubalcaba ha dit també que s'ha manifestat sobre aquest tema, tot i que aquest transcendeix la seva actual tasca com a titular d'Interior al·legant que "l'Estatut el vaig muntar i el vaig defensar jo".

Pel que fa al PSC, la vicepresidenta del Congrés, Carme Chacón, ha manifestat que aquesta acció del PP és una altra mostra de menyspreu a l'Espanya plural i a la voluntat dels ciutadans catalans. Chacón ha assegurat que el PSC està "molt tranquil", perquè no és la primera vegada que els populars porten al Tribunal Constitucional l'Estatut. "I cada vegada han rebut un autèntic revés per part del Tribunal, que ha desmuntat totes les seves raons", ha explicat. Segons Chacón, el PSC està "convençut que el Tribunal Constitucional avalarà les voluntats dels catalans". A més, ha apuntat que el PP no és cap instància per decidir què és constitucional i què no. Finalment, la vicepresidenta del Congrés ha manifestat el seu desig que el PP "deixi de fer política contra Catalunya".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut