Rubalcaba, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Rubalcaba, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba, convençut que podrà recuperar la "llei Sinde"

El vicepresident espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, està convençut que es podrà recuperar la "llei Sinde" per lluitar contra la pirateria. Després que la votació de dimarts al Congrés va tombar la llei, ara el govern espanyol vol convèncer els altres partits perquè hi votin a favor, introduint-hi canvis si fos necessari. Rubalcaba buscarà el consens per una llei que defineix com a "equilibrada" i "garantista". Afirma que la propietat intel·lectual s'ha de defensar, i recorda que la "llei Sinde" no criminalitza els usuaris d'internet.

Actualitzat
El govern espanyol tornarà a intentar el consens sobre la "llei Sinde" perquè "no hi ha país seriós al món que es pugui permetre no tenir protegida la propietat intel·lectual", ha assegurat en la seva compareixença després del Consell de Ministres el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba. El també ministre de l'Interior i portaveu del govern ha explicat que, tot i que la disposició final segona de la llei d'economia sostenible va ser rebutjada el passat dimarts al Congrés, "hi ha una majoria parlamentària a favor de l'objectiu que defensa la llei de la ministra Sinde, que no és altre que combatre la pirateria a la xarxa".

Defensa de la "llei Sinde"

La proposta recollida en la també coneguda com a llei antidescàrregues "està plena de sentit comú". "Per això ho tornarem a intentar i, si tenim una mica d'habilitat, que crec que no ens en falta, ho tornarem a provar", ha assegurat Rubalcaba. "A veure si d'aquesta derrota parlamentària, que ho va ser, vam aconseguir treure'n un consens, que n'hi ha, per regular la nostra propietat intel·lectual", ha afegit.

Finalment, Alfredo Pérez Rubalcaba ha definit com a "equilibrada" la proposta del govern espanyol. "Si un compara (la disposició final segona) amb la legislació francesa, la britànica o la nord-americana, veurà que és una llei molt garantista i molt respectuosa amb els drets, que de cap manera criminalitza aquells que es baixen una pel·lícula o un llibre".

Les negociacions


Sobre les negociacions amb els altres grups parlamentaris, Rubalcaba ha expressat que "hi havia grups que volien anar més enllà del que ha anat el govern espanyol. Uns altres que volien anar a menys. N'hi havia d'altres que senzillament el que no volen és donar un cop mà mai, encara que els sembli bé el que vulguem fer".

En concret, respecte a les negociacions amb el Partit Popular, ha assegurat: "Li vam fer ofertes en relació amb les seves esmenes, generoses en termes parlamentaris, però no hi va haver manera. Però no hi fa res, hi tornarem, perquè és molt important per al nostre país, per a la nostra creació, per a la nostra imatge".
Anar al contingut