Santoña

Rubalcaba assegura que el PSOE avalarà els acords de Montilla

Els socialistes espanyols continuen amb la seva campanya per desmentir els insistents rumors sobre la implicació de Madrid en el futur govern català. Després que el mateix president del govern reiterés en diverses ocasions que José Montilla i el PSC són els únics que tenen capacitat per dialogar i decidir, avui ha estat el torn del ministre de l'Interior. Alfredo Pérez Rubalcaba ha assegurat que els acords per formar govern a Catalunya als quals pugui arribar el líder del PSC seran avalats pel PSOE, i s'ha mostrat convençut que "l'acord que el senyor Montilla faci serà bo per al PSOE".

Actualitzat
El ministre de l'Interior ha reiterat, en una roda de premsa des de la localitat cantàbrica de Santoña, el discurs de José Luis Rodríguez Zapatero en la qüestió del futur govern de Catalunya. Rubalcaba ha explicat que és a Montilla, com a candidat i màxim dirigent del PSC, a qui correspon portar les negociacions per buscar pactes de governabilitat, i ha assegurat que les línies de treball de Montilla per assolir aquest acord passen per l'estabilitat de l'executiu català, el seu "caràcter social", les polítiques socials i els "desenvolupaments estatutaris".
Alfredo Pérez Rubalcaba, junt amb el president del PSOE, Manuel Chaves, ha rebut l'encàrrec de seguir l'evolució de les converses del PSC mentre el president del govern segueix fora d'Espanya en la Cimera Iberoamericana de Montevideo. En aquest sentit, el titular d'Interior ha assenyalat que "aquests dies lògicament mantindrem converses amb el senyor Montilla per conèixer els seus avenços, per saber quines són les seves valoracions així com per fer-li les nostres".

Rubalcaba ha deixat clar, però, que el pacte que pugui aconseguir José Montilla "serà bo per al PSOE" i a més ha anticipat que els seus possibles acords "seran avalats" per aquest partit. El ministre també ha desmentit interessos contraposats entre el PSOE i el PSC "en la mesura que el PSOE a Catalunya s'expressa a través del PSC".

Alfredo Pérez Rubalcaba ha dit també que el "mapa polític" català, que ha descrit com a "molt plural", té projecció nacional perquè les forces polítiques de Catalunya també estan representades al Parlament nacional, de manera que "es pot dir que el que passa a Catalunya té reflex a Madrid".
Anar al contingut