Rubalcaba assegura que el nou "comando Nafarroa" desarticulat estava preparat per atemptar

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest matí als periodistes que hi ha al Congrés que el comando desarticulat aquesta matinada a Pamplona i València "estava preparat per atemptar". A tres dels suposats etarres del nou "comando Nafarroa" els han detingut a Pamplona i a una tercera presumpte integrant a València. Rubalcaba ha manifestat que en els escorcolls han trobat cent quilos d'explosius, dos revòlvers i documentació amb possibles objectius, cosa que els fa pensar que ho tenien tot a punt per fer un atemptat. El ministre creu que han estat preparant un atemptat a Navarra.

Actualitzat
Alfredo Pérez Rubalcaba també ha destacat que ha estat una "operació preventiva" amb la qual s'ha "avortat el comando abans que nasqués", de manera que s'ha "evitat molt dolor i patiment".

El ministre ha explicat que el fet que una de les detencions s'hagi fet a València, el de l'única dona del comando, és "circumstancial" i que "no hi ha res que permeti afirmar que hi hagi alguna estructura" de la banda a la capital valenciana.

Set escorcolls

En total, la policia ha fet set escorcolls: sis a Pamplona, entre els domicilis dels detinguts i alguns locals, i un a València. Les inspeccions s'han acabat passades les deu del matí. Els tècnics en desactivació d'explosius, els Tedax, analitzen el material explosiu que han confiscat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut