Madrid

Rubalcaba aposta per primàries obertes en la presentació de la seva candidatura

Amb un gest de complicitat als sindicats, Alfredo Pérez Rubalcaba ha presentat la seva candidatura a secretari general del PSOE a la seu de la UGT. "Em presento perquè crec que puc ser útil, útil perquè tinc idees a aportar, perquè tinc forces i il·lusió per afrontar aquesta etapa. Idees, força i il·lusió". En un ambient distès, Rubalcaba ha revelat que és partidari, igual que Carme Chacón, que el nou líder del partit es triï en unes primàries obertes, és a dir, amb la participació no només de militants, sinó també de simpatitzants.

RedaccióActualitzat
L'aspirant socialista, que es convertirà dimarts que ve en precandidat oficial perquè ja té les firmes necessàries del Comitè Federal, ha proposat les primàries obertes no perquè "estigui de moda", sinó per establir "una nova cultura de partit".

També ha proposat articular un espai perquè els més de tres milions de simpatitzants "puguin col·laborar, intervenir, opinar i prendre part en les nostres decisions". Segons Rubalcaba, cal passar del "vot d'adhesió al vot de participació".

Rubalcaba s'ha compromès a afrontar el debat precongressual amb "tolerància i respecte", remarcant que cap socialista és el seu "adversari", sinó sempre "el seu company". "Al PSOE jo no tinc rivals, tinc companys i companyes que coincidim en el fonamental, que estimem cada Espanya, podem diferir en com", ha manifestat.

El seu projecte, ha dit, el resumeixen les paraules "canvi" i "unitat", una paraula que, segons ha dit, prefereix a "integració". "Si no aconseguim la unitat, no serem capaços de portar els canvis profunds que necessita el partit al servei del nostre país."

La seu de la UGT, plena de gom a gom

L'Auditori de la UGT ha quedat petit per a la presentació de Rubalcaba, a qui el públic ha interromput constantment amb aplaudiments. Entre els dirigents que han acudit a l'acte, hi ha els exministres Trinidad Jiménez i Valeriano Gómez, el portaveu a l'Ajuntament de Madrid, Jaime Lissavetsky; barons regionals com José María Barreda i Tomás Gómez; l'exministre d'Educació amb Felipe González, José María Maravall; o l'excap de gabinet de Zapatero, José Enrique Serrano, entre altres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut