Rubalcaba, en una imatge d'arxiu durant una roda de premsa
Rubalcaba assegura que ell va ser dels primers a dir que no s'havia de complir el dèficit.
Madrid

Rubalcaba aplaudeix l'incompliment del sostre de dèficit i dóna la benvinguda a Rajoy a la "racionalitat econòmica"

El PSOE veu de bon ull el desafiament del sostre del dèficit imposat per Brussel·les per part del govern de Mariano Rajoy. El secretari general dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera que el president del govern, Mariano Rajoy, "ha fet un pas en la direcció correcta" en col·locar l'objectiu de dèficit per a enguany en el 5,8% del PIB, 1,4 punts per sobre del que vol la Unió Europea. Rubalcaba ha donat la "benvinguda" a l'executiu a la "racionalitat econòmica i a la racionalitat social" i ha recordat que ell va ser el primer a demanar la flexibilització del dèficit.

RedaccióActualitzat
Alfredo Pérez Rubalcaba ha abraçat amb entusiasme l'incompliment del sostre de dèficit perquè entén que és en benefici de la ciutadania.

El secretari general del PSOE ha recordat que en la precampanya electoral ell ja va recomanar que es flexibilitzessin els objectius de dèficit. Llavors, assegura, se'l va acusar d'"antipatriota" i se li va dir "de tot".

El líder socialista s'ha mostrat convençut que també es relaxaran els compromisos de dèficit públic per a l'any que ve i el següent.

Rubalcaba creu que el pas que s'ha fet "no ha de quedar aquí" i cal demanar a Europa que "l'ajust s'acompanyi d'inversions i de mesures d'estímul econòmic".
Anar al contingut