El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en un col·loqui amb col·lectius en defensa dels drets de la dona. (Foto: EFE)
Rubalcaba diu que farà tot el possible perquè el nou text no arribi al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba acusa el PP de clandestinitzar l'avortament amb una reforma per acontentar l'Església

El secretari general del PSOE denuncia que la reforma de la llei que impulsa Alberto Ruiz-Gallardón vol saldar un deute del PP amb l'Església i diu que farà tot el possible perquè el nou text no arribi al Congrés.

RedaccióActualitzat
El PSOE ha sortit aquest diumenge a favor de l'actual llei de l'avortament enfront de la reforma que impulsa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Alfredo Pérez Rubalcaba atribueix el canvi de llei a un deute del PP amb l'Església i adverteix que suposarà clandestinitzar aquesta pràctica, posant en perill les dones que no tinguin diners per interrompre l'embaràs amb condicions.

Rubalcaba ha fet aquesta defensa en un auditori predisposat a aplaudir-la, en un col·loqui amb col·lectius a favor dels drets de la dona, i ha assegurat que "no dóna la batalla per perduda".

El secretari general dels socialistes ha explicat que intentaran que aquesta qüestió no arribi a les Corts Generals perquè, ha denunciat, amb aquesta llei Espanya tornaria "a l'etapa d'hipocresia". La reforma que proposa Alberto Ruiz-Gallardón suposaria tornar a la llei del 1985, que es basava en supòsits i no en el temps de gestació, com passa actualment.
Anar al contingut