El secretari general del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba acusa el govern espanyol de fer "un nyap gegantí i a mitges" amb la pròrroga del pla Prepara

Rubalcaba ha criticat el govern espanyol per negar-se a prorrogar el pla i ha dit que ho ha fet "a mitges, tard i malament" i després de rebre la pressió dels socialistes.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha titllat de "nyap gegantí" els canvis introduïts en la pròrroga del pla Prepara aprovat aquest divendres pel govern espanyol. Rubalcaba ha criticat el govern per negar-se a prorrogar el pla i, en aquest sentit, ha dit que ho ha fet "a mitges, tard i malament" perquè "deixa fora els joves, castigant-los una vegada més". Ho ha fet "amb prou feines", ha dit, després de rebre la pressió dels socialistes.

El líder del PSOE també ha considerat "inenarrable" l'actuació de la ministra de Treball, aquest divendres, Fátima Báñez, perquè, segons ha dit, va posar exemples que no es corresponen a la realitat. "El govern no se n'adona encara que està parlant de persones que no tenen res", ha lamentat. Així mateix, el socialista ha plantejat que l'executiu espanyol no apugi l'IVA del material escolar ni dels productes culturals.

Segons Rubalcaba, el fet que ara diguin que s'han de tenir en compte els ingressos dels pares a l'hora de valorar si el parat compleix els requisits de rendes exigits per poder cobrar l'ajuda de 400 euros que inclou aquest pla és "absolutament intolerable".
 


Anar al contingut