Madrid

Royal Caribbean compra al Grup Marsans el 100% de Pullmantur

La companyia nord-americana de creuers Royal Caribbean ha adquirit el 100% de les accions de l'agència majorista de viatges Pullmantur, després de pagar 430 milions d'euros i assumir també el deute de la companyia, que puja a 270 milions. Amb aquesta compra, Royal Caribbean amplia les seves operacions a Europa i l'Amèrica Llatina, ja que aprofitarà la infraestructura de l'empresa espanyola. L'operació es produeix després que el Grup Marsans, fins ara propietari de Pullmantur, posés a la venda la totalitat de la companyia, que compta amb una flota de cinc creuers, tres avions Jumbo i nombrosos autocars.

Actualitzat

La companyia nord-americana creu que amb aquesta compra tindrà una oportunitat estratègica per ampliar la seva presència en el mercat europeu, on ja opera amb les marques Royal Caribbean Internacional i Celebrity Cruises, ja que aprofitarà la infraestructura de l'empresa espanyola.

El Grup Marsans va posar a la venda la meitat de les accions de Pullmantur en un primer moment, però, finalment, va optar per vendre's la totalitat de la companyia.

Ara Pullmantur, que ja ha suspès definitivament les activitats turístiques relacionades amb Cuba, serà una marca independent sota la tutela de Royal Caribbean, la segona companyia de creuers més gran del món després de Carnival Group, segons l'Institut of Shipping, Economics and Logistics de Bremen.

Fundada el 1972, Pullmantur compta amb una flota de cinc creuers, dos avions Jumbo i nombrosos autocars. La seva divisió turística terrestre ven paquets de viatges a clients espanyols principalment a centres turístics caribenys, i als clients de l'Amèrica Llatina, paquets a Europa. La companya té 2.600 treballadors i serà la primera marca de propietat europea totalment de Royal Caribbean, que té 29 creuers en servei i sis en construcció.

Anar al contingut