Sant Joan Despí

Rovira: "Si el TC s'atreveix a suspendre un ple del Parlament sense votació, està suspenent la democràcia"

La portaveu de JxSí diu que una de les prioritats del nou govern serà un pla d'emergència social

RedaccióActualitzat

La portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha advertit que si el Tribunal Constitucional "s'atreveix a suspendre un ple del Parlament sense votació, està suspenent la democràcia. Rovira ha explicat que han actuat amb legalitat i que en la resolució que han pactat JxSí amb la CUP "no diu enlloc la paraula 'desobeir'" i ha insistit que la declaració independentista és:

"És una declaració d'inici que diu que estem disposats a negociar i a dialogar."

Rovira ha lamentat els recursos d'empara al Tribunal Constitucional "sense voler escoltar les al·legacions":

"S'ha escoltat tothom, cosa que ells no volen que passi. Van al TC sense voler escoltar les al·legacions del Parlament."

La portaveu de Junts pel Sí, que ha recordat que "tenim la confiança dels ciutadans que ha sortit de les urnes", s'ha referit també a les negociacions entre la CUP i Junts pel Sí. Després de defensar que "la discreció és la clau de l'èxit de les negociacions, ha admès:

"Estem treballant perquè hi hagi acord i tan aviat com sigui possible."

Ara bé, creu que "segurament, l'acord, que no sé quin serà, arribarà a última hora, com ja ha passat en els últims quatre anys".

En qualsevol cas, ha defensat:

"Si tenim govern, segur que el tindrem ben travat."

Un pla d'emergècia social, una de les prioritats del nou govern

Tot plegat serà un govern en què una de les prioritats, ha dit Rovira, és un pla d'emergència social.

Rovira ha defensat, finalment, que el president en funcions, Artur Mas, "ha sabut llegir l'anhel del país i ha fet que les institucions serveixin la gent. La portaveu de JxSí ha estat molt clara quan ha manifestat que Esquerra farà "el que calgui" perquè el mandat tiri endavant. "No ens ho volem mirar des de la barrera", ha sentenciat.

Pel que fa al 20-D, Rovira ha explicat que al consell nacional de dissabte decidiran amb quines sigles va ERC a a les eleccions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut