Rovira, a Catalunya Ràdio en una imatge d'arxiu.
Rovira troba lògic prorrogar els pressupostos.
Barcelona

Rovira respon Navarro i li assegura que CiU i ERC "no firmen pactes ocults"

En resposta a les declaracions del dirigent socialista Pere Navarro, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat aquest dilluns que CiU i ERC "no firmen pactes ocults". Rovira també ha dit que creu que el sentit comú hauria de portar el govern a no fer nous pressupostos per aquest any, i concentrar-se en l'elaboració dels del 2014.

RedaccióActualitzat
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha respost al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que aquest diumenge va assegurar que hi ha una clàusula "oculta" en el pacte CiU-ERC que avala uns comptes amb l'1,5% de dèficit, tot assegurant que CiU i ERC "no firmen pactes ocults" i que en l'acord de governabilitat entre les dues formacions "no hi ha res més enllà del que està escrit". "Si s'amplia i es millora es fa públic", ha dit Rovira

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la número 2 d'ERC, també ha dit que creu que el sentit comú hauria de portar el govern a no fer nous pressupostos per aquest any, i concentrar-se en l'elaboració dels del 2014. I és que Esquerra Republicana troba lògic mantenir la pròrroga pressupostària actual i adaptar els comptes al nou objectiu de dèficit de l'1,58%.

En qualsevol cas, la secretària general dels republicans insisteix que, formalment, hi ha altres opcions que continuen sent possibles, abans que aquest dimarts el govern prengui la decisió, com per exemple, fer els comptes del 2013 i el 2014 conjuntament i tramitar-los en paral·lel al Parlament.

El més important, diu Rovira, és que l'1 de gener del 2014 entrin en vigor tots els nous impostos que la Generalitat crearà per l'any que ve, i que CiU i ERC es van comprometre a treballar al pacte d'estabilitat parlamentària.

La número dos d'ERC no ha descartat una coalició per les eleccions europees amb partits favorables al dret a decidir, com planteja a CiU, però ara com ara no s'hi inclina a favor.
Anar al contingut