Marta Rovira: "El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar" (ACN)
Marta Rovira: "El que més m'entristeix és que no sé quan podré tornar" (ACN)

Rovira reapareix en un acte polític i demana "consensos per avançar" com l'1-O

RedaccióActualitzat

Després de mesos en silenci des de l'exili, Marta Rovira reapareix en un Consell Nacional d'Esquerra. La secretària general dels republicans demana "consensos per avançar" a l'independentisme.

En una intervenció per sorpresa des de Suïssa, Rovira avisa que consensuar "no significa competir ni uniformar":

"Avui el republicanisme té aquesta signatura clarament pendent. Cal que s'assegui, cal que parli, cal que trobi la via de consens per avançar. Només d'aquesta manera es possible fer camí. I consensuar no significa competir ni uniformar. Consensuar significa consensuar, arribar a grans acords perquè el país avanci amb aquest horitzó clar"

Rovira ha estat rebuda amb un gran aplaudiment:


Per a Rovira, l'exemple més clar d'aquesta estratègia i del resultat que dona va ser l'1-O.

"Va ser possible gracies al consens entre actors polítics i moviments socials, per la complicitat entre institucions democràtiques i ciutadania, per la coherència entre els mandats democràtics i al moviment popular, coherència entre política i carrer. És la gran lliçó, que avancem quan generem aquests grans consensos i només així l'independentisme pot ser una opció atractiva i majoritària"

La secretària general d'ERC també demana mirar l'aturada de país del 3-O:

"Per fer el proper pas cal que el consens de país sigui capaç d'interpel·lar i representar a una gran transversalitat i diversitat de la nostra societat. Aquella transversalitat i diversistat que el 3 d'octubre també va sortir a manifestar-se al carrer"

Rovira també ha tingut paraules d'agraïment per al fins ara cap de llista d'ERC a Barcelona per a les municipals, Alfred Bosch, i ha lloat la seva "generositat". "La política hauria de fer-se sempre de gestos així", ha dit.

Aragonès també reivindica l'1-O

El vicepresident de la Generalitat i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha explicat l'estratègia futura de la formació. Aposta per crear les condicions que facin possible l'aval internacional per a un referèndum:

"Cal construir les condicions perquè l'exercici del dret a l'autodeterminació sigui un referèndum validable internacionalment on puguem votar lliurement, sense por per la seva integritat física i on el debat estigui centrat en les diferents opcions"

Aragonès creu que és possible un referèndum acordat:

"L'Estat negociarà quan no li quedi cap més remei, quan tinguem una majoria interna inapel·lable per alliberar el país. L'Estat s'asseurà a negociar quan hi hagi contradiccions internes dins l'opinió pública espanyola"

ARXIVAT A:
Procés catalàERCMarta Rovira
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut