Brussel·les

Rovira, des de Brussel·les: "L'estratègia política la compartim i és coordinada"

La número 2 d'ERC assegura després de reunir-se amb Puigdemont que "hem de trobar la millor fórmula de coordinar-nos"

RedaccióActualitzat

La número 2 d'ERC, Marta Rovira, ha volat aquest dimarts a Brussel·les per entrevistar-se amb el president Carles Puigdemont i els quatre consellers que són amb ell. Després de la trobada, Rovira ha assegurat que aposta per fer un front comú dels independentistes, amb punts programàtics per concórrer a les eleccions del 21 de desembre.

"L'estratègia política sempre hi és i sempre hi serà. Som conscients que hem de continuar junts, hem de trobar la millor fórmula de coordinar-nos", ha dit.

Rovira ha assegurat que faran "un front comú a nivell polític" i que el 21D és "un repte democràtic".

"L'estratègia política la compartim i és absolutament coordinada", ha afegit, i ha remarcat, també, que ara cal "eixamplar moltíssim" i "continuar sumant" per afrontar el 21-D "amb moltíssimes garanties".

"El que està fet està fet"

 

La secretària general d'ERC també ha dit, sobre la declaració d'independència, que "el que està fet, està fet" i que el Parlament de Catalunya va fer "el que la majoria de ciutadans, democràticament i pacíficament, havien demanat". Rovira confia després de les eleccions les forces independentistes seguiran "comptant i tenint la legitimitat democràtica per continuar fent allò" que, ha dit, els sembla que "demanen la majoria de ciutadans".

La número 2 d'ERC ha afegit que la reunió ha servit, també per intervcanviar estratègies a nivell judicial.

Trobada, també, amb Comín i Serret

Aquest ha estat el primer contacte entre Rovira i Puigdemont des que el màxim dirigent d'ERC, Oriol Junqueras, és a la presó. Abans de trobar-se amb el president, Rovira s'ha reunit amb els consellers Toni Comín, que anirà a la llista d'ERC per Barcelona, i Meritxell Serret, que serà qui encapçalarà la de Lleida.

 

 

Aquest dissabte passat, davant del consell nacional d'Esquerra, Rovira ja va dir que es presentarien a les eleccions amb candidatura pròpia però que la volien al màxim de coordinada amb les altres forces sobiranistes.

ARXIVAT A:
Govern empresonatArticle 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut