La número dos de la llista d'ERC, Marta Rovira, amb el número dos de la candidatura per Lleida, Bernat Solé, i una cadira amb un llaç groc en r…
La número dos de la llista d'ERC, Marta Rovira, amb el número dos de la candidatura per Lleida, Bernat Solé, i una cadira amb un llaç groc en record d'Oriol Junqueras enmig, a l'acte d'Esquerra a Tàrrega, el 5 de desembre de 2017. (Horitzontal)

Rovira apel·la "als del 27-S, l'1-O i el 3 d'octubre" per guanyar i evitar "dies molt foscos" amb els constitucionalistes

Actualitzat

ACN Tàrrega.-La número dos de la llista d'ERC, Marta Rovira, ha fet una crida aquest dimarts a reunir al voltant de la seva candidatura els vots de tots aquells que van votar JxSí i van participar del referèndum i les mobilitzacions posteriors. Des d'un míting a Tàrrega i fent al·lusió a un missatge que el cap de llista, Oriol Junqueras, li ha demanat que transmeti, Rovira ha demanat "mobilitzar tothom". "Ara si va de debò; han decidit comptar-nos, i no en pot faltar ni un. Hi han de ser tots, els del 27-S, els de l'1-O, els del 3 d'octubre. Cal mobilitzar a tothom, perquè hem de guanyar. I si a algú no li està bé, disculpes, però vam néixer per guanyar i fer un país per a tothom", ha sentenciat entre aplaudiments dels 250 assistents a l'acte.

I és que Rovira ha llençat aquest missatge convençuda que si ERC no guanya les eleccions del 21-D, els constitucionalistes "ho arrasaran tot, i legitimaran la repressió absoluta i la intervenció de tot". "O guanyem, o ho arrasaran tot i vindran dies molt foscos", ha sentenciat avisant així del "perill" de no mobilitzar suficient el vot sobiranista i que els constitucionalistes sumin més. En aquest sentit, la candidata d'ERC ha esperonat els ciutadans a reunir vots suficients per "derrotar el 155". "No podem seguir així, perquè quedar-nos quiets, no fer res, no construir república implica viure sota el permís de l'Estat que sempre prioritza privilegis d'oligopolis i d'uns quants per sobre dels interessos generals", ha etzibat. I és per això que ha avançat que si ERC governa ho farà recuperant i aplicant aquelles lleis suspeses pels tribunals espanyols. "No pensem demanar permís. Construirem rep fent-ho. Sense demanar permís", ha dit. Abans que Rovira hagi tancat l'acte han intervingut altres membres de la llista, com el líder de Demòcrates i número 14 de la candidatura, Antoni Castellà. Al seu discurs, s'ha mostrat sorprès per comprovar que "després de més de 40 anys, tornem a tenir presos polítics per les seves idees". "A Espanya no hi va haver transició, no parlem ni de neofranquisme, el franquisme no va marxar mai. I Europa se'n comença a adonar", ha dit, tot afegint que amb la retirada de l'ordre europea contra els membres del Govern destituïts que estan a Bèlgica, la UE està "entenent que se'ls hi va colar un estat que no és democràtic ni respecta els drets humans". "Han de retirar l'ordre perquè a Europa no es persegueix ningú per les seves idees", ha conclòs. Per últim, i seguint el fil de Marta Rovira, Castellà ha volgut apel·lar al suport de "tota la gent d'ordre que se senti independentista, que algun dia va votar CiU i després JxSí; Ara que votin ERC, que votin tots els ciutadans lleials a la república".A l'inici de l'acte també ha intervingut el número dos per Lleida, Bernat Solé, que ha tingut un record especial per a la cap de llista, Meritxell Serret, que roman a Bèlgica junt a Carles Puigdemont. Solé ha recordat que ERC "no vol construir república per penjar una bandera al balcó de l'ajuntament", sinó "per millorar el benestar dels ciutadans del país". A més, ha esperonat els catalans a participar i votar a les eleccions "malgrat ser imposades i no volgudes" i de fer-ho "com ells volen". "Els que ens deien que el 27-S no era un plebiscit, ara han convertit aquestes eleccions en un plebiscit, i nosaltres també volem que ho sigui, que Catalunya decideixi si vol el 155 o vol llibertat", ha sentenciat.

Anar al contingut