Brasília

Rousseff insisteix en la seva innocència i adverteix que hi ha en joc "la democràcia"

Si és considerada culpable, Rousseff haurà de deixar definitivament el poder

RedaccióActualitzat

La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, suspesa de les seves funcions des del maig passat, s'ha tornat a defensar al Senat de les acusacions d'haver falsificat els comptes de l'Estat. En la seva intervenció, Rousseff ha insistit en la seva innocència i ha dit que sent "el gust amarg i aspre de la injustícia". Rousseff ha acabat a les 5 de la matinada, hora nostra, la seva compareixença, que ha durat gairebé catorze hores entre l'al·locució i els torns de preguntes. 

Davant dels 81 senadors que hauran de decidir si l'aparten definitivament del càrrec, la presidenta ha avisat que "no esperin" d'ella un "obsequiós silenci" davant un "cop d'estat" a favor d'un "govern usurpador". Rousseff ha afirmat que no lluita pel seu mandat " per vanitat o per afecció al poder", sinó que ho fa "per la democràcia, per la veritat i per la justícia".

"Vinc a mirar als ulls de ses excel·lències i dir-los que no vaig cometre el delicte de responsabilitat del qual se m'acusa."

Calen dos terços de la cambra alta per expulsar Rousseff definitivament de la presidència. Des de dijous passat, al Senat s'han sentit testimonis a favor i en contra seu. I tot en un tens ambient i amb molta crispació. Aquest dimarts, els senadors votaran "sí" o "no". La clau: els vots dels senadors indecisos, que la presidenta suspesa del Brasil intentava esgarrapar a darrera hora.

Tant la mateixa Rousseff com els seus seguidors donen per fet que l'"impeachment" tirarà endavant i ho consideren un cop d'estat. Si és considerada culpable, Rousseff haurà de deixar definitivament el poder.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut