Roura matisa Freixa: "Es volia referir a la situació que ha passat en Tito i com ha lluitat"

La roda de premsa de Jordi Roura un dia abans de la visita del Llevant al Camp Nou (dissabte, 20.00) en la jornada 32 de Lliga s'ha centrat en la recuperació de Leo Messi, la possible renovació d'Éric Abidal i en les polèmiques declaracions del portaveu de la Junta del club, Toni Freixa, a Onda Cero.

Actualitzat
La roda de premsa de Jordi Roura un dia abans de la visita del Llevant al Camp Nou (dissabte, 20.00) en la jornada 32 de Lliga s'ha centrat en la recuperació de Leo Messi, la possible renovació d'Éric Abidal i en les polèmiques declaracions del portaveu de la junta del club, Toni Freixa, a Onda Cero.
 
Freixa va dir que Tito Vilanova estava guanyant en totes les comparacions amb Pep Guardiola, fins i tot "en la faceta personal." El segon entrenador del Barça hi ha volgut treure importància: "No som aquí per comparar-nos. Nosaltres ja érem aquí abans i tothom ha participat del mateix. Pel tema 'humà', m'imagino que es volia referir a la situació que ha passat en Tito i com ha lluitat per sortir-se'n. Només ha volgut valorar la feina d'ara i això no és menystenir l'anterior".
 
Roura no entén que l'ombra del seu antic cap pesi sobre l'actual plantilla blaugrana. "No crec que es parli massa d'en Pep. L'any que ve serà una altra cosa, perquè ja tindrà una feina en un altre club, però ara no hi ha cap sensació de rivalitat".
 
Sobre l'estat de Messi, que aquest divendres s'ha exercitat una estona amb l'equip, els tècnics volen ser pacients. "Ja sabem que sempre vol participar, però si està lesionat, està lesionat. El procés de recuperació, l'està seguint, com ho ha fet tot fins ara, amb intensitat, il·lusió i ganes de treballar, matí i tarda. Ho porta amb tota la naturalitat que pot". Si podrà participar contra el Llevant, això encara és una incògnita fins i tot per a ells.
 
La renovació d'Abidal encara és un afer prematur, segons Roura. "S'haurà d'esperar al final de la temporada per decidir. Tots sabem que és un cas excepcional i s'ha d'anar a poc a poc. Ho ha fet molt bé i és normal que vulgui millorar i que colli per jugar. En el dia d'avui estem contents amb el que fa". A més, no veu el francès gens neguitós per la seva situació contractual.
 
Passant al partit contra el Llevant, Roura, com de costum, n'ha destacat la importància i les dificultats que pot plantejar el rival, sobretot, amb el títol de Lliga en el punt de mira. El cos tècnic és partidari d'aconseguir-lo matemàticament com més aviat millor. "Encara ens falten 9 punts i la millor manera de començar és dissabte. El Llevant ve d'una ratxa negativa i això de vegades és perillós. Nosaltres hem de seguir en la nostra línia".
 
L'equip granota, amb 40 punts en la Lliga, té la permanència pràcticament assegurada, però, molt allunyat dels llocs europeus de la classificació, no li queden aspiracions en el que queda de campionat.
 
Els blaugrana donen molta importància a aquest campionat i estan convençuts que podrien donar la temporada per bona encara que aquest fos l'únic títol que aconsegueixin. "Dir que 'només' s'hauria guanyat la Lliga seria injust. És el torneig més llarg, el de la regularitat. Sempre és un èxit guanyar-la, i més en un any tan ple de dificultats com aquest".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut