Dani Pedrosa, Valentino Rossi i Casey Stoner -d'esquerra a dreta-, al podi
Dani Pedrosa, Valentino Rossi i Casey Stoner -d'esquerra a dreta-, al podi
Motociclisme

Rossi s'imposa a Xangai per davant de Pedrosa, nou líder en solitari del Mundial

Valentino Rossi ha tornat al camí de la victòria en imposar-se al Gran Premi de la Xina. El pilot italià, que no guanyava una cursa des de feia més d'un any, ha creuat en solitari la línia de meta per davant de Dani Pedrosa, que ha estat segon i ara lidera tot sol el Mundial de Moto GP amb 81 punts. El podi l'ha completat l'australià Casey Stoner, mentre que un gran Jorge Lorenzo ha acabat en quarta posició després de fer una carrera èpica. La cursa, que no ha estat passada per aigua, a diferència de les de 125 cc i 250 cc, també ha mostrat el gran treball de Toni Elias, que ha acabat vuitè.

Actualitzat

Valentino Rossi ha resolt al seu favor l'intens duel que ha mantingut amb Dani Pedrosa des de l'inici de la cursa. Al final, però, l'italià, que no coneixia el triomf des del Gran Premi de Portugal del 2007, ha començat a augmentar la distància amb el català rodant per sota dels temps dels entrenaments i a ritme de rècord. Pedrosa no ha volgut forçar per evitar un trencament o una possible mala passada i poder sumar uns punts molt valuosos que el fan pujar una vegada més al podi i liderar la classificació del Mundial en solitari.

Respecte a Lorenzo, sobren els comentaris. Ni els dolors ni un mal començament de cursa han impedit al mallorquí fer una remuntada heroica després d'avançar un a un cinc pilots. Lorenzo, que avui compleix 21 anys, ha acabat quart i ara és segon al Mundial amb 74 punts. El bicampió mundial de 250 cc no deixa de sorprendre en Moto GP.

Caiguda de Bautista en els 250 cc

Mika Kallio ha estat el vencedor del Gran Premi de la Xina en la categoria dels 250 cc. El pilot finlandès ha sabut aprofitar la caiguda d'Álvaro Bautista per sumar la segona victòria de la temporada en una cursa en què la pluja ha estat protagonista. Kallio ha estat acompanyat al podi pel japonès Hiroshi Aoyama i l'italià Mattia Pasini. Àlex Debon i Hèctor Barberà han estat els espanyols millor classificats en acabar cinquè i sisè respectivament.

Iannone s'imposa en els 125 cc

En el vuitè de litre, la victòria ha estat per a l'italià Andrea Iannone, acompanyat al podi pel francès Mike di Meglio i l'hongarès Gabor Talmacsi, segon i tercer respectivament. A destacar la quarta posició de Pol Espargaró en una cursa que només han acabat dinou pilots, entre ells Joan Olivé i Nico Terol, sisè i vuitè respectivament. També han entrat en els punts Efrén Vázquez (desè), Esteve Rabat (onzè), Marc Márquez (dotzè) i Pere Tutusaus (quinzè). Tot i el seu abandó al Gran Premi de la Xina, el líder del Mundial de la categoria continua sent l'italià Simone Corsi amb 59 punts. El segueixen Nico Terol, amb 42 punts, i Joan Olivé, amb 40.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut