Madrid

Rosell reclama avaluar els funcionaris "prepotents i incomplidors"

El president de la CEOE, Joan Rosell, ha exposat les seves receptes per facilitar la sortida de la crisi a Espanya i, entre altres coses, ha assenyalat que cal acabar amb els funcionaris "prepotents i incomplidors" i amb aquelles persones que s'apunten a l'atur "perquè sí". Rosell, que ha parlat a l'àgora d'"El Economista", ha advertit que, tot i els "greus problemes" que té Espanya, la societat està immersa en un procés de "certa complaença" i ha assenyalat que per sortir de la crisi caldrà fer sacrificis i treballar molt i amb "coratge".

Actualitzat
"A qui s'apunti a l'atur perquè sí, se li haurà de dir que no", ha dit Rosell, que ha afegit que tots els aturats que estiguin inscrits en els serveis públics de feina han de formar-se al mateix temps que cobren la prestació.

En relació amb els funcionaris, ha apostat per avaluar-los i fer-los veure que no són propietaris del seu lloc. També ha demanat que es combatin els abusos associats a les visites al metge, al fracàs dels estudiants i l'absentisme laboral.

Rosell ha advertit que Espanya no crearà ocupació si la seva economia no creix per sobre del 2% i ha advocat per emprendre les reformes pendents, perquè l'Estat simplifiqui "molt" la seva estructura i perquè aquest i els governs locals i autonòmics redueixin les despeses generals, "com fan també les empreses".

Preguntat per si faria falta una pujada d'impostos per obtenir més recursos, el president de la CEOE ha indicat que aquesta mesura no li agrada, però ha precisat que si en algun moment, "de manera excepcional i temporalíssima", cal elevar algun impost o eliminar alguna deducció o bonificació, "tothom ho entendria".

Sobre si cal anticipar eleccions generals, Rosell ha afirmat que depèn de si el govern actual se sent o no "fort" per emprendre les reformes necessàries en el que queda de legislatura. "Si la resposta a aquesta pregunta és no, que deixi pas, però primer ha de respondre la pregunta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut