ANÀLISI

Rosell es planta

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Ja era hora, Sandro Rosell ha dit prou als abusos de la FIFA i de la UEFA. Ha calgut que el president del Barça marxés cap a Doha (Qatar) perquè anunciés, en una conferència, que ha arribat el moment que els clubs cobrin per cedir els seus jugadors internacionals a les seves respectives seleccions.

El club blaugrana és un dels més afectats per l'anomenat virus FIFA i aquesta setmana en patirà les conseqüències amb el trencament fibril·lar d'Adriano amb la selecció del Brasil i amb el cansament acumulat pels viatges transoceànics dels internacionals espanyols i argentins.

En el món del futbol, la majoria dels clubs, que són els únics que paguen els milionaris contractes dels seus futbolistes, estan completament arruïnats. Sorprèn, en canvi, l'enriquiment desmesurat dels organismes que el regeixen, sense haver-se d'exposar a cap risc econòmic, gràcies sobretot als ingressos que obtenen d'organitzar tornejos de seleccions com el Mundial, l'Eurocopa o la Copa Amèrica.

Algunes federacions, com el cas de l'AFA o la Confederació Brasilera, que presideix un bon amic de Rosell com és Ricardo Texeira, "es forren" amb les gires d'amistosos que organitzen amb les seves seleccions. Moda a la qual darrerament s'ha sumat la Federació Espanyola després de la conquesta de la Copa del Món i l'Eurocopa. Per exemple, pel bolo d'ahir a Costa Rica es van facturar tres milions de dòlars.

És el moment de posar final a aquesta barra lliure i que siguin els que posen realment els diners perquè tot aquest negoci pugui funcionar els que tinguin capacitat de decidir. El Barça és qui ha decidit liderar aquest moviment, però darrere hi ha els grans clubs, començant pel Reial Madrid. El cànon dels internacionals és el primer pas, el següent ha de ser la reducció d'equips en les lligues domèstiques per potenciar una gran Lliga Europea. Això ja no hi ha ningú que ho pari.    

Anar al contingut