Madrid

Rosell encén els sindicats amb les crítiques als funcionaris i l'insten a ocupar-se dels "corruptors" de la CEOE

El president de la patronal CEOE va posar en dubte les xifres de l'EPA i va dir que hi ha molta ocupació pública que ara no té ni competències ni feina i que a alguns funcionaris sortiria més a compte pagar-los un subsidi i que es quedessin a casa perquè no gastarien paper ni telèfon.

RedaccióActualitzat
El president de la patronal CEOE, Joan Rosell, està en l'ull de l'huracà després d'unes polèmiques declaracions en què assegurava, per una banda, que l'Enquesta de Població Activa no era vàlida per mesurar el volum d'atur a Espanya i, per l'altra, que hi ha molta ocupació pública que ara no té ni competències ni feina per fer i que a alguns funcionaris sortiria més a compte pagar-los un subsidi i que es quedessin a casa perquè no gastarien paper ni telèfon. Al representant dels empresaris li han caigut una pluja de crítiques.

Pel secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, les paraules de Rosell són "una broma de mal gust". Ha assegurat que un país que no respecta els empleats públics no es respecta a si mateix. "Se'n diuen moltes bajanades", ha dit, i ha manifestat que és millor no parlar del que han fet "alguns presidents de la CEOE" que no són exemple de res.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha replicat a Rosell que s'ocupi dels "empresaris corruptors" de la seva entitat, en comptes de criticar els funcionaris i els aturats. Gallego ha reclamat a la patronal que exigeixi "compromisos de creació de llocs de feina de qualitat, en comptes d'acusar els que són acomiadats per culpa de les polítiques econòmiques que la CEOE promou i aplaudeix".

Les federacions estatals dels sindicats també han reaccionat a les paraules de l'empresari. Cándido Méndez adverteix que posar en dubte les estadístiques "posa en escac la credibilitat del país" i pot debilitar encara més la posició del govern espanyol en el sí de la Unió Europea.

Des de Comissions, lamenten que Rosell amagui la seva falta de propostes i alternatives a la crisi "sota una manta de perillosa demagògia" i que col·labori a una imatge de "migdiada, xaranga i incompetència laboral".

Les crítiques també li han caigut a Rosell des d'Europa. El vicepresident de la Comissió Europea i Comissari Europeu de la Competència, Joaquín Almunia, ha assegurat que les estadístiques espanyoles com les de l'EPA tenen un nivell de qualitat alt i ha afegit que no desmereixen les d'altres països europeus sobre qüestions similars.

També el líder d'ICV, Joan Herrera, ha retret al líder de la patronal que hagi qüestionat el treball que fan els empleats públics i li ha exigit que expliqui "per què hi ha empreses i empresaris que corrompen a polítics per a obtenir tractes de favor".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut