Barcelona/Madrid

Rosell diu que la reforma laboral del govern espanyol és bona i Ordóñez demana que s'aprovi aviat

L'endemà que el govern presentés als agents socials una nova reforma laboral amb un abaratiment dels acomiadaments, el president de la patronal catalana Foment de Treball, Joan Rosell, i el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Ordóñez, ja hi han dit la seva. Rosell ha dit que és un bon document de partida i que ara toca actuar, mentre que Ordóñez vol que s'aprovi aviat ja que l'atur massiu és el major risc per a les entitats bancàries.

Actualitzat
El president de la patronal catalana Foment de Treball, Joan Rosell, ha dit en una conferència organitzada pel Fòrum Europa que la nova proposta de reforma laboral presentada pel govern central és un bon document de partida però que ara toca actuar.

Rosell ha fet una crida a emprendre al "més ràpid possible" reformes que adaptin la "rància" legislació laboral espanyola en el moment actual de globalització i sortida de la crisi, i que flexibilitzin el "rígid" mercat de treball del país.

Joan Rosell ha instat sindicats, empresaris i polítics a treballar sobre el text "amb la més gran diligència" per aconseguir com més aviat millor "el principal objectiu en aquest moment, que és la creació de llocs de treball".

Ordóñez vol que s'aprovi aviat

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Ordóñez, també s'ha referit a la reforma laboral advertint que el major risc per a la banca és "la desocupació massiva". Per això, ha demanat que la reforma s'aprovi "aviat i amb el major consens possible".

En la dissetena "Trobada del sector financer" que s'ha fet a Madrid, Ordóñez ha assegurat que si durant un temps perllongat hi ha "milions de treballadors a l'atur" el sistema bancari podria passar "d'haver estat un suport de l'economia durant la crisi a convertir-se en un obstacle per aconseguir la recuperació econòmica".

Segons Ordóñez, si la reforma laboral es retarda, les entitats de crèdit patiran més morositat, menor negoci, més endeutament públic i, com a conseqüència, un encariment del finançament majorista.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut