Madrid

Rosell acusa de "cobdícia" els banquers que han cobrat "quantitats astronòmiques"

El president de la CEOE, Joan Rosell, ha acusat de "cobdícia, avarícia i desvergonyiment" i de conducta "escandalosa i immoral" alguns directius d'entitats bancàries. El màxim dirigent de la patronal espanyola es referia, en un esmorzar del Fòrum Europa, a aquells que deixen immensos forats a les seves empreses i, tot i això, reben com a compensació "quantitats astronòmiques". "Són molt pocs", ha assegurat, però "fan un mal terrible a la societat perquè se'ls relaciona, amb raó o sense, amb el món empresarial".

RedaccióActualitzat
Rosell considera que aquests directius han actuat sense "ètica ni moral", i ha demanat una llei que controli, justament, les indemnitzacions que reben els directius d'entitats financeres. Tot plegat ho ha assegurat en presència de Rodrigo Rato, president de Bankia, entitat que fa uns quants dies ha vist intervinguda pel Banc d'Espanya una de les seves filials, el Banc de València.

Reconduir la situació

Sobre la situació de l'economia espanyola, el president de la CEOE ha considerat que Espanya es troba "en perill" i ha instat a fer-hi alguna cosa per evitar un mal major. "O reconduïm la situació o arribarem a situacions molt difícils i complicades", ha alertat.

Per Rosell, s'han celebrat unes eleccions "decisives" i el nou govern espanyol té per endavant una feina "tremendament difícil".

És per això que ha demanat que "no es facin trampes al solitari" i s'estableixin "urgències" a mitjà i a llarg termini. També ha considerat que "tothom hi ha de contribuir i ningú ha d'estar a la defensiva". I ha afegit que Mariano Rajoy ha de complir amb els terminis per succeir Rodríguez Zapatero.

A més, Rosell, per qui els polítics amb més responsabilitat haurien de cobrar més, ha insistit a reduir i gestionar el sector públic com si fos privat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut