Rosa Maria Perelló, investida presidenta de la Diputació de Lleida
Rosa Maria Perelló, investida presidenta de la Diputació de Lleida
Lleida

Rosa Maria Perelló substitueix Reñé a la presidència de la Diputació de Lleida

Bonvehí demana a Reñé que plegui com a president del PDeCAT a Lleida mentre duri la investigació judicial

Actualitzat

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, del PDeCAT, s'ha convertit aquest dijous en la primera dona presidenta de la Diputació de Lleida, després de la renúncia de Joan Reñé, investigat per un suposat cas de cobrament de comissions il·legals.

Entre el públic del ple d'investidura hi havia el president del partit, David Bonvehí, que ha demanat a Reñé que també plegui com a president de la formació a Lleida mentre duri la investigació judicial.

 

 

Aquest ha estat un relleu forçat per la marxa de Reñé, que aquest dijous, només com a diputat, ha pres la paraula al ple per reiterar la seva innocència i advertir ERC.

"Si a l'entorn d'una gestió complexa i àmplia que supera els meus àmbits de responsabilitat i direcció més pròxims hi ha hagut o s'ha fet alguna praxi incorrecta, els estaments judicials ho diran, i probablement allí ens trobarem més d'un, probablement també aquells que, un altre temps, havien dirigit aquesta casa."

 

 

El ple l'ha presenciat el president del PDeCAT, David Bonvehí, que espera que Joan Reñé també prengui decisions aviat respecte al seu càrrec al partit.

"Jo només puc creure'm la seva presumpció d'innocència però sí que li demano -li he fet la reflexió- que amb aquest ànim de defensar-se millor i que el focus no estigui situat sobre el partit, doncs potser seria millor que deixés la presidència de la vegueria de Lleida."

 

 

Rosa Maria Perelló ha estat escollida en segona volta amb els únics vots del PDeCAT i ha pres possessió enmig de fortes crítiques de l'oposició. Li han retret que el ple d'investidura s'hagi convocat d'urgència quan avui no hi podien assistir ni els diputats d'Unitat d'Aran ni els de la CUP.

Per l'oposició, la nova presidenta comença amb molt mal peu. Pel seu partit, és un canvi d'etapa necessari. Al davant té vuit mesos fins a les eleccions municipals.

ARXIVAT A:
CorrupcióPDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut