Futbol internacional

Ronaldinho acaba sa i estalvi en un trist empat del Brasil contra el Perú (1-1)

El Brasil, apàtic; Ronaldinho, discret. La "canarinha" no ha passat de l'empat en la seva visita al Perú en un partit on l'astre brasiler ha jugat els 90 minuts tot i la lesió que arrossega des del partit de Lliga contra el Getafe. Almenys sembla que Ronnie no ha empitjorat físicament. Pel que fa al matx, un golàs de Kaká ha obert el marcador en el minut 39 i un rebot de Lucio, que ha ficat la pilota a la seva porteria, ha donat un just empat als peruans. El Brasil torna a jugar dimecres contra l'Uruguai en la fase de classificació sud-americana per al Mundial 2010.

Dunga ha alineat Ronaldinho a la mitja punta de l'atac brasiler, per darrere de Kaká i Vagner Love. El blaugrana ha jugat a mig gas durant tota la primera meitat, pràcticament no s'ha mogut del cercle central i no ha arriscat en les passades. El gran protagonista ha estat Kaká, que s'ha mostrat molt actiu i ha fet un golàs en un xut des de la frontal de l'àrea que el porter del Perú només ha pogut seguir amb la mirada.

A la represa, amb l'1-0, el Brasil ha sortit massa contemporitzador i el Perú ha cregut en les seves possibilitats. Ronaldinho ni l'ha vist, tret d'un llançament de falta que Penny ha desviat a córner. Els amfitrions, amb poc futbol però amb molta casta, han anat a totes i han assolit l'empat en una jugada afortunada: Vargas ha xutat des de la frontal i Lucio ha desviat la pilota dins de la seva pròpia porteria. Era el minut 70 i el marcador ja no canviaria, tot i una rematada al travesser de Juan a la sortida d'un córner en el temps afegit. Ronaldinho ha acabat jugant d'extrem esquerre.

Uruguai, 2 - Xile, 2

En un altre partit corresponent a la tercera jornada de la fase de classificació sud-americana per al Mundial 2010, l'Uruguai i Xile han empatat a dos a Montevideo. Els locals s'han avançat mitjançant Luis Suárez, però els xilens han remuntat amb dos gols del Matador Salas, un d'ells des del punt de penal. Finalment, l'Uruguai ha salvat un punt gràcies a una bona rematada d'Abreu en la recta final del matx.