Florida

Romney s'imposa a les primàries de Florida i s'aferma com a candidat dels republicans a la Casa Blanca

L'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney ha guanyat les primàries a Florida i avança amb pas ferm per convertir-se en el candidat republicà que disputarà la presidència dels EUA a Barack Obama. Romney ha obtingut el 46% dels vots, 14 punts més que el segon candidat més ben situat, l'ultraconservador Newt Gingrich. Els altres dos candidats encara es mantenen en la cursa, però els seus resultats fan pensar que tenen poques opcions de continuar.

RedaccióActualitzat
Mitt Romney ha guanyat els 50 delegats de Florida i ha inflingit una severa derrota al seu màxim rival, exportaveu dels republicans a la Cambra de Representants, Newt Gingrich. L'exgovernador de Massachusets ja dóna per feta la nominació tot i que els seus rivals continuïn a la cursa, on encara queda molt camí. Les pròximes primàries seran a Nevada, on els candidats a disputar-li la presidència dels EUA s'enfrontaran de nou a les urnes dissabte.

Aquestes primàries de Florida, les quartes que se celebren als EUA, tenien especial importància perquè poden deixar bastant clar qui tindrà tots els números per ser nominat candidat a la presidència a la convenció republicana de Tampa del mes d'agost. Fins ara Santorum, Romney i Gingrich han guanyat, respectivament, les eleccions d'Iowa, Nou Hampshire i Carolina del Sud.

L'estat de Florida és significatiu, perquè està considerat com una mostra representativa de la varietat electoral de tot el país. A més, aquestes primàries han estat les primeres en què la població hispana tindrà una influència decisiva. La població hispana en aquest estat és del 13%, tres vegades superior a la mitjana nacional. Per això, els candidats han dedicat gran part de les seves campanyes a tocar els temes considerats de més interès per als hispans de Florida, com la regulació de la immigració, la desocupació, els règims d'Amèrica Llatina, especialment les condemnes al règim cubà, i l'estatus de Puerto Rico.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut