Partidaris de Romney l'aclamen en un dels seus actes de campanya. (Foto: EFE)
Partidaris de Romney l'aclamen en un dels seus actes de campanya. (Foto: EFE)
Washington

Romney recapta 61 milions d'euros al maig, 13 més que Obama

La Convenció Nacional Republicana ha anunciat les xifres de recaptació en el seu compte de Twitter, just poques hores després que ho fessin els demòcrates. La campanya de Romney ha informat també que el republicà compta amb un total de 107 milions de dòlars (85,6 milions d'euros). L'equip d'Obama no ho ha revelat.

Actualitzat
El virtual candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Mitt Romney, va recaptar al maig gairebé 77 milions de dòlars (61 milions d'euros) per a la seva campanya, uns 17 milions de dòlars (13 milions d'euros) més que el president i candidat demòcrata a la reelecció, Barack Obama.

La Convenció Nacional Republicana ha anunciat les xifres de recaptació en el seu compte de Twitter, just poques hores després que ho fessin els demòcrates. La campanya de Romney ha informat també que Romney compta amb un total de 107 milions de dòlars (85,6 milions d'euros). L'equip d'Obama no ho ha revelat.

Els demòcrates sí que van detallar que la donació mitjana del mes passat va ser de 54,94 dòlars (44 euros), subratllant l'increment de la recaptació en comparació amb l'abril, en què van obtenir 43,6 milions de dòlars (35 milions d'euros).

El patró de les recaptacions d'Obama és el mateix que el que el va portar al triomf el 2008: contribucions de menys de 100 dòlars (80 euros) fetes per un gran nombre de persones.

Aquest és el primer mes en què realment es poden comparar les dades de recaptació de tots dos candidats, un cop que Romney s'ha consolidat com el clar candidat republicà.

Segons RealClearPolitics, que elabora una mitjana de les principals enquestes d'opinió, quan falten cinc mesos per a l'elecció presidencial als Estats Units, Obama té el suport del 47,7% dels possibles votants i Romney, del 44,7%.
Anar al contingut