Tampa

Romney avança el seu viatge a Tampa per mirar d'entusiasmar els seus passada l'amenaça de l'"Isaac"

La convenció republicana comença a Tampa, Florida, ja sense l'amenaça de la tempesta tropical "Isaac". Ara la tempesta amenaça l'estat de Louisiana, on s'ha decretat l'estat d'emergència.

RedaccióActualitzat
La tempesta "Isaac" ha vorejat les costes de Florida i ha obligat a ajornar un dia la convenció republicana que se celebra en aquest estat. Ja sense l'amenaça de la tempesta tropical, aquest dimarts a la matinada s'ha inaugurat oficialment a Tampa la trobada del partit republicà que ha de nomenar oficialment Mitt Romney com a candidat a la presidència dels Estats Units. Hi assisteixen 2.300 delegats que seuen agrupats ordenadament per estats, observats per 15.000 periodistes de tot el món. I és que la maquinària electoral ja està a punt per a uns comicis en què Obama intentarà revalidar la presidència. D'entrada, l'encara president surt amb avantatge a les enquestes.

Potser per això, per mirar d'entusiasmar els seus, Mitt Romney ha avançat la seva arribada a Tampa a aquest dimarts. L'exgovernador acompanyarà la seva dona, Ann, qui segons l'agenda havia d'acaparar tota l'atenció davant de la convenció republicana durant aquesta jornada.

El matrimoni s'ha estat aquests dies a Massachusetts esperant l'evolució de la tempesta "Isaac" i preparant amb minuciositat els discursos, molt esperats, que tots dos dirigiran als nord-americans des de Tampa. Romney s'enfronta a la doble tasca d'entusiasmar els membres dubitatius del seu partit i els indecisos de tot el país en un esdeveniment polític pensat per ocupar el "prime time" de les televisions.

"M'agrada el meu discurs i m'agrada realment el d'Ann.
Els nostres fills ja són a Tampa i diuen que hi ha un ambient formidable", ha comentat el qui serà rival de Barack Obama el pròxim 6 de novembre.

Precisament, aprofitant la presència massiva de mitjans a Tampa, grups anarquistes s'han manifestat contra els republicans. Amb tot, només hi ha hagut alguna corredissa.

Tot plegat, abans que l'esposa de Romney arrenqui a parlar sobre el faristol dels republicans. Ann Romney tindrà la difícil missió d'aconseguir el que no aconsegueix el seu marit: emocionar els delegats i els teleespectadors parlant de la cara més personal de Mitt Romney, un home poc donat a explicar anècdotes biogràfiques. I és que cal recordar que en la política nord-americana, les primeres dames, compten.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut