Raül Romeva, durant la roda de premsa amb mitjans internacionals
Raül Romeva, durant la roda de premsa amb mitjans internacionals

Romeva insta la CE, davant la premsa estrangera, a actuar en un procés d'"ADN pacífic"

El conseller d'Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, ha comparegut a Brussel·les davant desenes de periodistes de mitjans internacionals. Romeva ha reiterat la vocació del govern de fer el referèndum i ha insistit que si guanya el "sí" es declararà la independència de Catalunya.

Actualitzat

El conseller d'Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, ha comparegut davant la premsa internacional a Brussel·les. En una intervenció seguida per desenes de periodistes de mitjans internacionals, Romeva ha reiterat la vocació del govern de fer el referèndum i ha insistit que si guanya el "sí" es declararà la independència de Catalunya.

Ha destacat, un cop més, el que considera "ADN de no violència del poble català" i ha carregat contra l'ofensiva de l'Estat en relació amb el referèndum.



Romeva ha descrit el que considera una ona de xoc de grans dimensions desfermada per l'Estat contra el govern de Catalunya, les seves institucions i la seva població. Ha citat les acusacions als més de 700 alcaldes, els registres a diaris i impremtes i les entrades i detencions de càrrecs del govern.

El conseller d'Exteriors ha demanat l'atenció d'Europa, atenent al fet que els tractats es basen en els drets humans, la dignitat i el respecte a les minories, tot plegat, ha dit, ara en risc a Espanya. Davant aquest risc "que afecta 7,2 milions de ciutadans catalans i europeus", ha dit Romeva, el conseller ha esperonat les institucions europees a a abandonar el discurs que el que està passant a Espanya és un assumpte intern.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut