Raül Romeva, en l'entrevista a Catalunya Ràdio
Raül Romeva, en l'entrevista a Catalunya Ràdio
Barcelona /Washington

Romeva es queixa que Margallo no el vol rebre i el ministre diu que el càrrec és inconstitucional

El ministre d'Afers Exteriors considera que "seria absurd que em reunís amb el titular d'un òrgan que considerem que no s'ajusta a la constitució"

RedaccióActualitzat

El conseller Raül Romeva ha dit avui que el ministre d'Exteriors, García-Margallo, es nega a rebre'l mentre duri la suspensió del Tribunal Constitucional sobre una part de la seva conselleria, ara rebatejada com d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. Ho ha dit a Catalunya Ràdio, on ha admès que, mentrestant, es reuneix amb representants d'altres països que, segons Romeva, no entenen per què el govern espanyol es nega al diàleg.

Des de Washington, on participa en la IV Cimera de Seguretat Nuclear, el ministre d'Afers Exteriors en funcions ha confirmat que no té intenció de reunir-se amb el conseller Raül Romeva perquè considera que és titular d'un departament inconstitucional.

"Una conselleria dirigida a fer política exterior, és a dir, relacions entre estats sobirans i a exportar o vendre el model separatista, en la nostra opinió, no correspon amb la constitució. Seria absurd que em reunís amb el titular d'un òrgan que considerem que no s'ajusta a la constitució."

"És difícil imaginar que, si l'òrgan no és constitucional, en la nostra opinió, el titular d'aquest òrgan estigui complint una funció constitucional", ha afegit García-Margallo.

Anar al contingut