Barcelona

Romeva: "En setze mesos, el govern té l'obligació de tenir-ho tot a punt"

El conseller assegura que el seu departament mai no ha estat en qüestió i que el recurs davant del Tribunal Constitucional no té recorregut jurídic

RedaccióActualitzat

El conseller d'Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha coincidit amb Artur Mas que en setze mesos no n'hi ha prou per proclamar la independència. En declaracions al programa "Més 324", Romeva ha dit que, en aquest període, el govern ho ha de tenir tot enllestit per engegar el procés definitiu.

En setze mesos tenim l'obligació d'estar a punt, i això és molt important. En setze mesos tenim l'obligació de tenir aquestes lleis a punt i de tenir les estructures d'estat a punt. I això, tècnicament, ho hem de poder fer i ho farem"

El conseller ha deixat clar que el seu departament mai no ha estat en qüestió i que el recurs del govern espanyol davant del Tribunal Constitucional no té recorregut jurídic.

"Ells el que plantegen és un tema de context i d'intencions, i, per tant, estan jutjant intencions. Jo crec que jutjar intencions des del punt de vista legal no és precisament alguna cosa que generi molta confiança i, encara menys, seguretat jurídica.

Recordem que el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, ha rebutjat una reunió amb Romeva i l'ha avisat que el seu departament xoca amb la legalitat. Margallo ha respost d'aquesta manera per carta la petició escrita que li va fer el conseller català abans que el govern canviés el nom del departament. El ministre ha instat Romeva a replantejar la comunicació després que el Constitucional resolgui el recurs interposat. El govern català assegura que hauria de ser normal una reunió d'aquest tipus malgrat la suspensió del Constitucional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut