Romeva, Mundó i Bassa, al Pati dels Tarongers en la reunió del govern del 10 d'octubre (ACN)
Romeva, Mundó i Bassa, al Pati dels Tarongers en la reunió del govern del 10 d'octubre (ACN)

Romeva, Bassa i Mundó també demanen l'alliberament i accepten l'article 155

Els recursos d'aquests consellers republicans se sumen als que, en les últimes hores, han presentat Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn

Actualitzat

Els consellers del govern Puigdemont Raül Romeva, Dolors Bassa i Carles Mundó també accepten l'article 155. En els seus recursos, els consellers republicans prenen una línia similar a la d'Oriol Junqueras, que ha dit que no va oposar resistència a l'aplicació de l'article. Els recursos dels consellers republicans se sumen als que, en les últimes hores, han presentat Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn.

En declarar a l'Audiència Nacional, tots els consellers van posar èmfasi, a preguntes de les defenses, en la seva actitud pacífica. I és que la violència és un element clau en el delicte de sedició que se'ls atribueix. Els consellers apunten també que, tot i considerar-se membres del govern legítim, van anar a declarar ja com a exmembres del govern i recorden que l'executiu no es va reunir ni va prendre cap decisió després de l'aplicació del 155.

Tots aquests elements són ara damunt la taula de la jutge Lamela.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut