Romeva avisa: "No permetrem que impedeixin l'1-O per més que enviïn forces policials, judicials i militars"

Romeva avisa: "No permetrem que impedeixin l'1-O per més que enviïn forces policials, judicials i militars"

Romeva avisa: "No permetrem que impedeixin l'1-O per més que enviïn forces policials, judicials i militars"

Actualitzat
El vicepresident, Oriol Junqueras, el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, i la secretària primera del Parlament, Anna Simó, amb una urna al míting d'ERC a Vilafranca, el 23 de setembre de 2017. (Horit

El vicepresident, Oriol Junqueras, el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, i la secretària primera del Parlament, Anna Simó, amb una urna al míting d'ERC a Vilafranca, el 23 de setembre de 2017. (Horitzontal)

ACN Vilafranca del Penedès.-El conseller d'Exteriors, Raül Romeva, ha assegurat aquest dissabte que el Govern no està disposat a deixar que l'executiu espanyol tombi el referèndum. Durant un míting d'ERC a Vilafranca del Penedès pel 'si' a la independència, Romeva ha llençat l'avís. "No permetrem, de cap de les maneres, per molt que ens amenacin, per més que ens enviïn la força policial, judicial o militar, que ens ho impedeixin", ha sentenciat, tot afegint que "no ho van aconseguir en 40 anys de franquisme, i no ho aconseguiran avui". L'acte ha coincidit amb les primeres notícies sobre la possibilitat que l'Estat agafi el control dels Mossos. Sense fer-hi menció expressa, el conseller s'hi ha referit a les intencions del govern espanyol i ha criticat que ho vagi fent de manera encoberta. "Això va de tenir institucions no intervingudes de manera il·legal, aplicant l'article 155 per la porta del darrere, perquè no tenen el coratge de fer-ho de cara, i ho fan d'esquena", ha dit, arrencant l'aplaudiment dels assistents.

Per a Romeva, després de l'actuació del govern espanyol, l'1-O "ja no va de 'sí' o 'no', d'independència o no, va de drets i sobretot de llibertats de llibertat d'expressió, de llibertat de reunió, de llibertat de debat polític, de lliure determinació, de premsa lliure, de secret al correu". El conseller, a més s'ha dirigit als "amics d'Espanya" per donar les "gràcies per manifestar-se a centenars en favor dels dret a votar". "A tots els que us aixequeu i us manifesteu perquè puguem votar en un marc perfectament democràtic. Moltes Gràcies!", ha sentenciat. Simó, "avergonyida"A l'acte també ha intervingut la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la secretària primera de la Mesa del Parlament, Anna Simó. Davant unes 1.800 persones, Simó ha agraït també el suport dels espanyols que s'han mostrat favorables a la celebració d'un referèndum a Catalunya i els ha encoratjat a "aixecar-se i reviure" per regenerar l'Estat i aprofundir en el seu caràcter democràtic. A més, ha carregat durament contra els socialistes i Cs per com estan actuant en posar-se "del costat del PP" davant l'1-O. "No us fa vergonya, gent del PSOE, que apliquin el 155 per la porta del darrer? Jo, que vaig donar suport al PSOE perquè va dir que 'apoyarían, me'n dono vergonya d'haver-ho fet! I aquells que es diuen Ciutadans, acabeu trepitjant els drets dels ciutadans. Vergonya!", ha cridat.