Barcelona

Romeva aparca el debat de la investidura sense renunciar a Mas i veu un "altíssim grau de coincidència" amb la CUP

El número 1 de Junts pel Sí insinua que el termini per formar govern es podria allargar a la data límit del 9 de gener, i comparteix amb la CUP que el més important és el què, com i quan

RedaccióActualitzat

El número 1 de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha afirmat que tenen un "altíssim grau de coincidència" amb la CUP i que comparteix amb la formació que és més important acordar què, com i quan, que no pas qui serà el president de la Generalitat. Per Romeva, el qui és "secundari", tot i que augura que acabaran trobant la fórmula per arribar a un acord.

"Si ens posem d'acord en el què, el com i el quan, el qui és menys important; és un reforç del què, el com i el quan."

En una entrevista a RAC1, Romeva ha deixat clar que ell descarta ser el president i, en aquest sentit, ha afirmat que "no s'ha canviat el relat" de Junts pel Sí i que l'aspirant continua sent el líder de CDC, Artur Mas.

Romeva ha dit també que les converses van a bon ritme i la negociació té "molt recorregut", encara que és un procés que es fa a "foc lent" perquè el desenllaç sigui positiu. En qualsevol cas, es mostra optimista i "convençut" que el procés acabarà en una "república catalana".

Finalment, ha volgut recordar que el termini no s'acaba el 9 de novembre, amb la primera votació d'investidura del president, sinó el 9 de gener, un cop passades les eleccions generals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut