Romano Prodi amb Carles Puigdemont a l'abril a Bolonya (ACN)
Romano Prodi amb Carles Puigdemont a l'abril a Bolonya (ACN)

Romano Prodi demana a l'Estat i a la Generalitat "un retorn al diàleg"

L'expresident de la CE diu en un manifest que ni "forçar els parlaments ni prendre mesures judicials i policials" resoldrà "una controvèrsia de naturalesa política"

RedaccióActualitzat

Romano Prodi, exprimer ministre d'Itàlia i expresident de la Comissió Europea, ha entrat en el debat internacional sobre el conflicte polític català. I ho ha fet amb un manifest que ha signat amb altres polítics italians amb recorregut europeu, com l'exalcalde de Torí Piero Fassino o el socialista Vittorio Craxi, fill de l'ex-primer ministre Bettino Craxi.

En aquest manifest asseguren que ni "forçar els parlaments ni prendre mesures judicials i policials" resoldrà "una controvèrsia de naturalesa política", i que per això reclamen un "retorn al diàleg".

"Aquests fets ja han creat una complexa confusió jurídica i un enfrontament polític i social molt aspre. Per això demanem un retorn al diàleg entre l'estat espanyol i la Generalitat catalana sobre la base de la raó política i el respecte a la llibertat d'expressió i als principis democràtics consolidats a la nostra Comunitat Europea."

Prodi insisteix que només el diàleg entre les institucions parlamentàries pot permetre "acostar posicions diferents" i arribar a "un acord convincent". L'objectiu, diu, és "salvaguardar les aspiracions democràtiques de tots els pobles de la nació espanyola".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut