Sergio Morate, el sospitós d'haver matat dues noies a Conca, declara davant del jutge (EFE)
Sergio Morate, el sospitós d'haver matat dues noies a Conca, declara davant del jutge (EFE)
Bucarest

Romania ratifica l'extradició a Espanya de Sergio Morate, principal sospitós del doble crim de Conca

Morate és considerat el presumpte autor de la mort de dues noies a Conca

RedaccióActualitzat

L'Alt Tribunal de Cassació i Justícia de Romania ha ratificat l'extradició a Espanya de Sergio Morate, el principal sospitós de la mort de dues joves a Conca aquest mes d'agost.

Un portaveu del tribunal romanès ha afirmat que el recurs presentat per Morate la setmana passada ha estat denegat, per "infundat".

Sergio Morate al·lega que a l'estat espanyol no tindrà un procediment just perquè el cas està molt mediatitzat. També diu que la seva vida corre perill perquè els familiars d'una de les víctimes l'han amenaçat. Per contra, el tribunal considera que només la justícia espanyola té dret a aclarir la suposada implicació de Morate en el doble crim.

Un veí va localitzar els dos cossos de bocaterrosa i coberts de calç al naixement del riu Huécar. Morate era l'exparella d'una d'elles i s'haurien trobat amb ell el mateix dia que van desaparèixer.

Morate està en presó preventiva a la ciutat romanesa de Timisoara des de l'agost. Se'l va detenir a la ciutat de Lugoj el 13 d'agost, on havia fugit perquè hi tenia un amic. El van detenir el mateix dia en què van trobar els cadàvers de les dues joves, una de les quals havia estat parella seva. Feia una setmana que les dues joves havien desaparegut de casa, per la qual cosa els investigadors creuen que feia una setmana que eren mortes.

Anar al contingut