Roger Waters: "Produïm, consumim, llencem i ens ofeguem en escombraries"

El músic britànic Roger Waters avança detalls de la nova gira europea en una entrevista a TV3

RedaccióActualitzat

Roger Waters és a Barcelona preparant l'arrencada de la seva gira europea. El músic i compositor britànic, ànima dels històrics Pink Floyd, actuarà al Palau Sant Jordi el 13 i el 14 d'abril per presentar la gira "Us and Them", que ja l'ha dut prèviament als Estats Units.

Als 75 anys, Waters es mostra tan loquaç i reivindicatiu com sempre. Hem parlat en exclusiva amb ell. El músic britànic avança detalls de la nova gira europea.

A Roger Waters li agrada fer les coses a gran escala. L'ex-Pink Floyd aixecarà la central elèctrica de Battersea a l'escenari del Palau Sant Jordi en un concert carregat de crítica contra el postcolonialisme, Trump i l'eurocentrisme.

"Tinc 75 anys, i just ara em començo a adonar, juntament amb altres persones de tot el món, dels efectes del colonialisme i l'imperialisme."

 

 

Primer àlbum en 25 anys

L'any passat va publicar un nou àlbum, i això ha fet que sortís de gira amb un nou espectacle, "Us and Them", primer pels Estats Units i el Canadà, i després per Austràlia i Nova Zelanda.

És el primer que publica en 25 anys, es titula "Is this the life we really want?" ("De veritat és aquesta la vida que volem?"). Waters, que es mostra molt preocupat --i molt locuaç-- per tots els mals que afligeixen el planeta Terra, es mira el món amb ràbia i indignació, i dedica una de les cançons als refugiats, "The last refugee".

"Nosaltres som civilitzats, intel·ligents, i tenim la pell blanca. I els altres són ignorants i salvatges. Això és una herència mental de Vasco da Gama, i Cortés, i Cristòfor Colom."

 

 

Al nou disc també hi ha lloc per a les cançons d'amor, com "Wait for her".

"Si pots cantar una cançó al piano o a la guitarra i emocionar-te, no cal res més. Aquesta és l'essència de la cançó. La connexió amb el públic."

Però que no pateixin els fans de Pink Floyd, perquè tres quartes parts del repertori seran temes de l'antic grup de Waters. Forma part del negoci, ho reconeix obertament.

"Això és el que volen els promotors. He de posar culs als seients."

Roger Waters té dos Palaus Sant Jordi per omplir, divendres 13 i dissabte 14, i promet un gran espectacle.

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut