Barcelona

Rodrigo Rato presidirà el consell assessor de Criteria CaixaCorp

L'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional i exvicepresident i ministre d'Economia en els governs del PP, Rodrigo Rato, presidirà el nou consell assessor de Criteria CaixaCorp, que analitzarà les oportunitats d'expansió internacional d'aquesta corporació. El consell d'administració de Criteria, corporació que integra les participacions empresarials de La Caixa, va decidir divendres passat la constitució d'aquest consell assessor, que integrarà a personalitats de reconeguda experiència en el món econòmic i financer, segons que ha informat Criteria CaixaCorp en un comunicat.

Actualitzat

Aquest consell assessorarà a Criteria en els seus objectius d'expansió internacional, atès que la corporació és la principal plataforma per a la internacionalització del negoci financer de La Caixa. El consell assessor s'encarregarà d'analitzar les oportunitats de La Caixa per adquirir participacions significatives de bancs als Estats Units, Europa de l'Est i en els principals països emergents.

El nou consell que presideix Rodrigo Rato, actual director general sènior de Lazard, estarà integrat també per Josep Maria Bricall, doctor en Dret i en Ciències Econòmiques i catedràtic d'Economia Política, i per Ashok Khosla, president i fundador de Development Alternatives, organització que promou tecnologies respectuoses amb el medi ambient i comercialment viables.
També integren aquest consell Christian Pierret, economista i exsecretari d'Estat d'Indústria i ministre delegat d'Indústria en els governs de Lionel Jospin, i John Reed, president i primer executiu entre 1984 i 1998 de Citigroup, llavors Citicorp, i director entre 2003 i 2005 de la Borsa de Nova York. 
 

Anar al contingut