Barcelona

Rodalies supera l'examen del primer feiner després del restabliment de la C-2

Primer dia laborable i, per tant, prova de foc per a la línia C-2 sud de Rodalies de Renfe, també coneguda com la línia del Garraf o de Vilanova, afectada pel tall del servei a causa de les obres de l'alta velocitat a l'Hospitalet. De moment, funciona amb normalitat i no s'ha registrat cap incidència greu, més enllà d'algun retard i aglomeracions. En algunes d'aquestes estacions, els usuaris s'han mostrat desconcertats pels nous horaris dels trens i asseguraven que no tenien prou informació, malgrat que hi havia informadors a les andanes. El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, creu que la xarxa ha funcionat "raonablement bé" i veu probable que demà hi hagi més usuaris, més confiats després de veure que el primer feiner ha transcorregut sense incidències.

Actualitzat

El restabliment parcial del trànsit de trens per la línia C-2 de Rodalies supera amb aglomeracions, però amb normalitat, l'hora punta del primer dia laborable. Milers de passatgers han optat per agafar els combois que uneixen les estacions de Vilanova, Sitges, Garraf i Castelldefels amb l'estació de Sants.

Tanmateix, alguns dels usuaris encara hauran de combinar el tren amb els autocars, perquè el restabliment del servei només és parcial. De moment, la meitat dels trens que surten de Vilanova i la Geltrú ja arriben directes a Granollers i a Sant Celoni, sense necessitat d'agafar cap autobús. Aquests trens, però, no paren ni a Gavà, ni a Viladecans ni al Prat.

L'altra meitat de combois d'aquesta línia continua tenint el final de recorregut a Gavà, on els viatgers han de baixar del tren i agafar un autobús fins a la plaça d'Espanya, com s'ha fet fins ara.

En algunes d'aquestes estacions, els usuaris s'han mostrat desconcertats pels nous horaris dels trens i asseguraven que no tenien prou informació, tot i que hi havia informadors a les andanes. És el cas de l'estació de Castelldefels, l'última que enllaça directament amb Sants. Durant el cap de setmana, aquesta línia, però, ha superat sense gaires problemes el restabliment parcial, des de Vilanova fins a Sants.

Renfe demana confiança als ciutadans

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha fet balanç de la jornada i ha indicat que la xarxa ha funcionat "raonablement bé". Morlán també veu probable que aquest dimarts hi hagi més usuaris, més confiats després de veure que el primer feiner ha transcorregut sense incidències.

En declaracions a Catalunya Ràdio, per la seva part, el president de Renfe, José Salgueiro, s'ha mostrat satisfet de la manera com ha funcionat el servei parcial de trens a la línia del Garraf a primera hora. Tot i que ha reconegut que això no és suficient per restablir la confiança, Salgueiro ha demanat un esforç als ciutadans, als quals ha assegurat que el servei de Rodalies tornarà a ser el de sempre. El president de Renfe ha afirmat també que estan treballant perquè a finals de mes es pugui restablir el servei al 100% de la línia.

Renfe considera que aquest restabliment del servei s'ha fet amb total normalitat. Amb tot, el dissabte només viatja el 60% dels usuaris, i el diumenge, el 40%. Aquesta menor afluència de viatgers es va aprofitar per estudiar els punts que s'han de reforçar de cara als propers dies laborables. Entre aquests, es van detectar alguns problemes d'informació a Bellvitge que s'han intentat solucionar amb més informadors en aquesta estació.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut